Избирателните секции в Полша отвориха врати, съобщава АФП. В изключително

...
Избирателните секции в Полша отвориха врати, съобщава АФП. В изключително
Коментари Харесай

Започнаха парламентарните избори в Полша

Избирателните секции в Полша отвориха порти, оповестява Агенция Франс Прес. В извънредно поляризирани избори в неделя поляците би трябвало да изберат 460 депутати от Сейма (долната камара на парламента) и 100 членове на Сената (горната камара).
Според анализатори вотът ще бъде доминиран от ръководещите популисти, които печелят поддръжка поради подхванати ограничения за повишение приходите на популацията и поради нападките си срещи ЛГБТ общността. Въпреки това болшинството им е застрашено, което може да даде на опозицията въпреки и дребен късмет да вземат властта.
Опозицията получи изненадваща поддръжка безусловно в последната минута с Нобеловата премия за литература, която получи Олга Токарчук – прочут критик на държавното управление. Писателката прикани поляците да изберат умно „ сред демокрацията и авторитаризма “ по време на вота, който дефинира като „ най-важният “ след рухването на комунизма в Полша през 1989 година.
На власт от 2015 година и ръководена от някогашния министър председател Ярослав Качински, дясната партия Право и правдивост се стреми да активизира по-бедните гласоподаватели в селските региони посредством съчетание на фамилните полезности с известна нова детска надбавка, данъчни облекчения за хората с ниски приходи и нарастване на пенсиите и минималната заплата.
Качински, считан за мощна политическа фигура в Полша, ускори дълбокото обществено разделяне, като нападна половите малцинства и отхвърля западните демократични полезности, всичко това с безмълвната благословия на авторитетната католическа черква на Полша, която господства над гласоподавателите в селските региони.
Изборите в Полша ще приключат в 22 часа българско време, като първите резултати от вота се чакат най-рано в понеделник, оповестява БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР