Избирателната комисия на Приморския край отмени резултатите от втория тур

...
Избирателната комисия на Приморския край отмени резултатите от втория тур
Коментари Харесай

Избирателната комисия на руския Приморски край отмени резултатите от втория тур на изборите за губернатор на региона

Избирателната комисия на Приморския край анулира резултатите от втория тур на изборите за губернатор на района поради установените по време на гласуването голям брой нарушавания. Още през вчерашния ден Централната изборна комисия на Русия предложи вотът да бъде приет за нереален.

Надписване на бюлетини в последния миг, смяна на данните в протоколите, наложително гласоподаване и пазаруване на гласове, възпрепятстване на работата на една от териториалните изборни комисии от чиновници на министерството на изключителните обстановки. Това са част от нарушаванията, установени при инспекциите, последвали вота на 16 септември. Тогава краткотрайно изпълняващият длъжността губернатор и претендент на ръководещата партия „ Единна Русия “ Андрей Тарасенко изпревари в последния миг претендента на комунистите Андрей Ишченко, който водеше безапелационно през целия ден. Двамата си размениха обвинявания във имитация на вота.

По закон би трябвало да бъде проведено ново гласоподаване в период от три месеца.

Президентският представител Дмитрий Песков съобщи, че Кремъл поддържа решението на Централната изборна комисия за нови избори.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР