Избирателната активност в община Габрово към 12:30 часа е 17,7%.

...
Избирателната активност в община Габрово към 12:30 часа е 17,7%.
Коментари Харесай

Сигнали за непозволена предизборна агитация в Севлиево и Трявна

Избирателната интензивност в община Габрово към 12:30 часа е 17,7%. Приблизително същата е била и на локалния избор преди 4 години. Нарушения на публичния ред и на изборния закон не са регистрирани до този час. Изборният ден минава умерено, прецизираха от Избирателната комисия, представени от БНР.

Кандидатите за кмет на регионалния град за шестима. Политическите обединения, които се състезават с листи – 14. Близо 200 за претендентите за общински съветници в 33-членния локален парламент. Габровците с право на глас 55 245 души, а в цялата област 104 154 души.

От всички общини в региона към 12:30 ч. най-висока е била интензивността в Дряново - 28,67%.

ОИК - Севлиево ревизира сигнали за непозволена предизборна пропаганда. В Трявна също са подадени сигнали за пропаганда, за събиране на групи хора в заведение, които са приканвани да гласоподават за избран претендент за кмет, а също и за общински консултант. Други медиатори пък обикаляли по домовете, с цел да пропагандират в интерес на един от претендентите.

Жителите на Трявна - 10 044 души - избират сред 10 претенденти за кмет.

В Габровска област се намира и село Кметовци. Там е кметството на 14 обитаеми места в региона. Жителите с право на глас в кметското наместничество в Кметовци са 140. Те гласоподават за кмет на Габрово и за Общински съвет, само че не избират " първия човек на село ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР