Избирателната активност едва ли ще се повиши в неделя на

...
Избирателната активност едва ли ще се повиши в неделя на
Коментари Харесай

Анализатори: Едва ли избирателната активност ще се повиши на втория тур на изборите

Избирателната интензивност надали ще се увеличи в неделя на втория тур на локалните избори, когато в две трети от регионалните центрове ще вземат решение на балотаж кой ще е кмет.

Това разясниха политологът Петър Чолаков и социологът Стефан Георгиев в утринния блок на БТВ. Според Чолаков множеството хора, изключително в столицата, ще решат, че борбата е предрешена и няма да излязат да дадат своя глас. В София следва дамски балотаж сред Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

Политологът разяснява още, че има пропукване на хегемонията на ГЕРБ, само че без главната опозиционна мощ Българска социалистическа партия да съумява да надделее уверено в тази борба.

Според Стефан Георгиев пък регионалният победител е ГЕРБ, само че картината в страната е доста шарена, тъй като в някои общински центрове ръководещата партия е на трето място. Той изясни, че на втори тур ще се следи конфигурацията статукво – смяна.

Чолаков пък посочи, че българският гласоподавател не е толкоз сериозен към прегрешенията на политиците и евентуално това е и бъдещето – политици да печелят избори от пандиза, като засяга успеха на кандидат-кмета от Несебър, който завоюва безапелационно в морската община с близо 60% поддръжка, до момента в който беше в ареста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР