Избирателите вече могат да проверят номера на избирателната секция и

Избирателите вече могат да проверят номера на избирателната секция и ...

Вече можем да проверяваме номера и адреса на избирателната си секция.

Избирателите вече могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване за предстоящите избори за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г., съобщиха от МРРБ. 
Проверка през интернет може да се направи на адрес http://www.grao.bg/elections/. Сайтът предоставя и възможността да се подават "Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път от общинските администрации след идентификация с електронен подпис.
Гражданите могат да се информират за мястото на гласуване като изпратят есемес на номер 18429, който е единен и за трите мобилни оператора (A1, Теленор и Виваком). Цената на есемеса e 25 стотинки без ДДС. В текста се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща есемес с номера и адреса на избирателната секция за Избори за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. за въведения ЕГН.
Друг вариант за получаване на информация е с обаждане чрез стационарен или мобилен телефон, като се избере номер 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна. 

Източник: bulnews.bg