Избирателите вече могат да проверят до каква степен техните позиции

...
Избирателите вече могат да проверят до каква степен техните позиции
Коментари Харесай

"Гласоводител" пак ще помага на избирателите да намерят най-близката партия до вижданията си

Избирателите към този момент могат да ревизират доколко техните позиции и отзиви по разнообразни въпроси и политики на Европейския съюз съответстват с визията на партии, претенденти за идните на 26 май евроизбори.

За поредна година и избори " Гласоводител " предлага хората да отговорят на разнообразни въпроси за това какви би трябвало да са политиките на съюза и по-късно да ревизират коя групировка и претендент най-вече се приближава да техните визии. За настоящето гласоподаване са определени 19 въпроса - изказвания, от разнообразни области - финансова дисциплинираност, нездравословни излъчвания, генномодифицирани организми, данъчна политика, финансиране на по-бедните райони и други



Твърденията са дефинирани дружно с екипи от още 13 страни от Европейски Съюз, 16 са идентични за всички 14 включени в инструмента тази година страни-членки на Европейски Съюз и последните три засягат съответно България.

Към момента 10 от записаните за изборите 28 партии, коалици и самостоятелни претенденти са дали отговор на поканата на екипа на " Гласоводител " да попълнят анкетата и да отогворят на въпросите, с цел да става по-лесно сравнението на вижданията и отстояваните политики. Позициите на всички включени в инструмента политически сили са получени въз основа и на разбор на техните стратегии, платформи, обществени изявления и предходни гласувания. Невключените 18 партии, обединения и самостоятелни претенденти ще бъдат включени в случай че изпратят на своите 19 позиции.

" Както постоянно, значимо е да се подчертае, че резултатът от попълването на " Гласоводител " не е рекомендация за гласоподаване, а е мотив за гласоподавателите да научат повече за позициите на партиите по разнообразни значими въпроси. Целта е българските гласоподаватели да могат да създадат по-добре осведомен избор. Ако инструментът помогне на някои гласоподаватели да открият и припознаят някоя политическа мощ като желана от тях, толкоз по-добре ", означават от " Гласоводител ".

Анкетата може да бъде попълвана тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (364)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР