Избирателите в Обединеното кралство днес гласуват на предсрочни парламентарни избори,

...
Избирателите в Обединеното кралство днес гласуват на предсрочни парламентарни избори,
Коментари Харесай

Британците решават бъдещето си на предсрочни избори

Избирателите в Обединеното кралство през днешния ден гласоподават на предварителни парламентарни избори, които ще решат ориста на Брекзит и бъдещето на страната за дълъг интервал напред. Вотът беше пожелан от премиера Борис Джонсън, който не съумя да прокара своята договорка за Брекзит.

Право на глас имат към 46 милиона британци.

Лейбъристите и консерваторите дефинират гласуването като " най-важното за потомство ". Двете партии имат разнообразни проекти за Брекзит и по какъв начин да се харчат парите за публични услуги.

Посланието на премиера Борис Джонсън към гласоподавателите беше, че консерваторите се нуждаят единствено от още 12 места, с цел да завоюват болшинство. За задачата са им нужни 326 места в 650-местния парламент. В момента те имат единствено 298 и разчитат на поддръжката на дребната Северноирландска юнионистка партия.

Проучване от вторник вечерта демонстрира, че Джонсън ще получи болшинство, само че с доста по-малко места спрямо анкетите от преди две седмици.

Гласуването стартира в 9:00 часа българско време и ще продължи до среднощ.

Въпреки острата реторика сред двете съществени партии, позициите им във връзка с Брекзит са по-скоро в нюансите, а не всъщност. Корбин не оправда упованията да отстоява проевропейска позиция - той съобщи, че в случай че се стигне до нов референдум за Брекзит, ще заеме неутрална позиция.

Освен Консервативната партия на Джонсън и лейбъристите на Джеръми Корбин, мощна поръчка за Народното събрание дават и Либерал-демократите, които са срещу Брекзит. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР