Избирателите се изправиха пред дълги опашки и проблеми с машините

...
Избирателите се изправиха пред дълги опашки и проблеми с машините
Коментари Харесай

Дълги опашки и проблеми с машините по време на първичния вот в Джорджия

Избирателите се изправиха пред дълги опашки и проблеми с машините за гласоподаване по време на безредно гласоподаване в американския щат Джорджия, което докара до следствие, оповестява " Ройтерс ".

Джорджия е следващият щат, който срещна проблеми при гласуването на първичните избори на фона на здравната рецесия с ковид.

Републиканците и демократите в Съединени американски щати взаимно се упрекват за усложненията. Държавният секретар на щата от Републиканската партия Брад Рафенспергер съобщи, че ще проверяват проблеми в два изборни региона , където преобладават демократите, с цел да ги разрешат преди президентските избори през ноември.

Проблемите в Джорджия, която отсрочи изборите през март, евентуално ще усилят терзанията към това дали щатите са добре готови да провеждат президентските избори сред Доналд Тръмп и Джо Байдън на 3 ноември, в случай че коронавирусът продължава да се популяризира из страната.
 Снимка 482902
Източник:

Много гласоподаватели се оплакаха, че са чакали с часове и че машините за гласоподаване не работят. Рафенсбергер сподели още, че проблемите са най-сериозни в два окръга на Атланта, макар че Демократическата партия в щата заяви, че е получила сигнали за проблеми " на всеки ъгъл в щата ".

На първичните избори за първи път щатът употребява нова техника за гласоподаване, която е в допълнение към обичайното гласоподаване с бюлетина. Местни представители оповестиха, че има сигнали, че на някои места са срещнали проблеми с стартирането на машините , не са получили нужната техника да стартират в точния момент или не са обучили служащите за работа с машините.

" Чаках три часа ", оплака се 26-годишна американка, която чакаше на опашка със стотици гласоподаватели.

Отделно на доста места изборните секции са понижени поради дефицит на служащи вследствие на ковид.
 Снимка 482901
Източник:

Около 1 милион поданици на щата гласоподаваха по пощата. От пресцентъра на Рафенсбергер оповестиха, че други 325 000 души са дали своят вот в ранните часове на вота.

Рафенсбергер, който изпрати форми на 6,9 милиона гласоподаватели на щата за отдалечено гласоподаване, назова обстановката в някои окръзи " неприемлива " и започва следствие.

Демократите обявиха, че отговорността е на Държавния секретар на щата.

Подобни недоволства при гласуването имаше по време на първичните избори в Уисконсин през април и предходната седмица в Пенсилвания, Индиана и в столицата Вашингтон.

Джорджия е един от пет щата, които избираха претенденти за Белия дом и Конгрес във вторник. Първични избори се организираха също в Невада, Южна Каролина, Северна Дакота и Западна Вирджиния.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР