Избирателите сами ще могат да определят как да сгънат бюлетината

...
Избирателите сами ще могат да определят как да сгънат бюлетината
Коментари Харесай

ЦИК показа как ще се сгъва бюлетината за изборите

Избирателите сами ще могат да дефинират по какъв начин да прегънат бюлетината за локалните избори на 27 октомври, само че би трябвало да са забележими отрязъкът и мястото, където се поставят печатите на изборната администрация.

Сгъването е същото, както на предишни избори, изясни представителят на Централната изборна комисия Александър Андреев. По същия метод ще се сгъва бюлетината и за кметове. Там, където бюлетината ще е по-дълга, сгъването ще е по същия метод - два пъти по ширина. Андреев предлага откакто се постави печатът върху бюлетината, гласоподавателят да я сгъне още един път по вертикала. Така ще се резервира тайната на вота.

Девет сдружения за наблюдаване на изборите са регистрирани. Две интернационалните организации ще следят вота у нас. Подадени са 55 сигнала в ЦИК, като всеки ден постъпват сигнали в изборната администрация.

Вече са тръгнали първите камиони с бюлетини към пет области. По график ще бъдат доставяни бюлетините и до другите общини. Вече тече образованието на Общинската изборна комисия. В идващите дни стартира образованието и на членовете на Секционните изборни комисии.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР