Избирателите, които на предсрочните парламентарни избори на 2 април искат

...
Избирателите, които на предсрочните парламентарни избори на 2 април искат
Коментари Харесай

Вече можем да подаваме заявления за гласуване по настоящ адрес

Избирателите, които на предварителните парламентарни избори на 2 април желаят да гласоподават не по непрекъснат, а по сегашен адрес, към този момент могат да подават заявки онлайн.

Това става през..

Искането се прави документално до кмета на общината, региона, кметството или до кметския наместник и съдържа единния цивилен номер на гласоподавателя, типа и номера на документа му за идентичност и автограф или посредством електронно заявление през интернет страницата на Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " в Министерството на районното развиване и благоустройството.

В електронното заявление гласоподавателят вписва имената си по документ за идентичност, типа и номера на документа за идентичност, датата, мястото и органа на издаването, единния си цивилен номер, съпоставя непрекъснатия и сегашния си адрес и показва телефонен номер, като автограф не се изисква. Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " прави инспекция на данните в постъпилите електронни заявки автоматизирано по едно и също време с подаването им.

Срокът за подаване на заявки за гласоподаване по сегашен адрес изтича на 18 март.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР