Избирането на актьора Дензъл Уошингтън за ролята на древния картагенски

...
Избирането на актьора Дензъл Уошингтън за ролята на древния картагенски
Коментари Харесай

Дензъл Уошингтън в ролята на Ханибал? В Тунис видяха историческа грешка

Избирането на артиста Дензъл Уошингтън за ролята на античния картагенски пълководец Ханибал в иден филм по Netflix провокира дискусия в Тунис. Картаген през днешния ден е на територията на страната и е считан за родината на великия военачалник.

Според френския вестник Courrier International в медиите и в тунизийския парламент има недоволства от представянето на картагенския военачалник като цветнокож.

Ясин Мами, един от членовете на Народното събрание, показва, че Ханибал е роден през 247 година пр.н.е. в Картаген, през днешния ден Тунис, и е бил от западноазиатски семитски генезис.

" Съществува риск от подправяне на историята: би трябвало да заемем позиция по този въпрос ", счита тунизийският политик.

Френскоезичният тунизийски вестник La Presse също разгласява публицистична публикация, в която се възразява против изобразяването на Ханибал като негър.

" Според тунизийците и доста наблюдаващи това е историческа неточност ", пишат от изданието, представени от Variety.

Стигна и до реакция от страна на тунизийския министър на културата Хайет Кетат-Гуермази, която обаче изненада с по-различна позиция по въпроса. " Това е художествена небивалица. Тяхно право [на Netflix] е да вършат каквото си желаят ", споделя тя, представена от френския вестник Le Monde.

От изявлението ѝ излиза наяве още, че сега текат договаряния с Netflix за снимане на най-малко част от кино лентата в Тунис.

" Надявам се, че ще решат да снимат най-малко част от кино лентата тук и че това ще бъде оповестено. Искаме Тунис още веднъж да се трансформира в място, където се снимат задгранични филми ", показва Кетат-Гуермази.

Представители на Netflix към момента не са дали отговор на молбата за коментар на Variety.

Спорът в Тунис по отношение на ролята на Уошингтън в ролята на Ханибал припомня за абсурда, който провокира в Египет през април изборът на британката Адел Джеймс. Тя се превъплъти в ролята на Клеопатра в драмата още веднъж на Netflix - " Кралица Клеопатра ".

`Кадър

Още преди премиерата си сериалът провокира бурни разногласия в Египет, като доста египтяни осъдиха изобразяването на Клеопатра като цветнокожа жена.

Дискусията към продукцията беше напълно фокусирана върху разногласията дали Клеопатра въобще е била цветнокожа " африканска кралица ", защото съгласно историците тя е последната кралица от Птолемеите - гръкоезична династия. Египтяните се наскърбиха на това, че сериалът не следва историческите обстоятелства - макар че претендира да е в документалния род.

В последна сметка „ Кралица Клеопатра “ реализира " най-ниския вероятен резултат, регистриран в миналото " в историята на Netflix като гледаемост, съгласно Forbes.

Все още неозаглавеният филм за картагенския военачалник ще бъде написан от Джон Логан, троент притежател на " Оскар ". Логан е сценарист на " Авиаторът " на Мартин Скорсезе, както и на " Гладиатор " на Ридли Скот.

Според формалната информация филмът е " основан на действително съществувалия войник Ханибал, считан за един от най-великите военачалници в историята. Филмът обгръща основните борби, които той води против Римската република по време на Втората пуническа война ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР