Избегнах наказателна процедура от ЕК срещу България с решението да

...
Избегнах наказателна процедура от ЕК срещу България с решението да
Коментари Харесай

Сандов: Спрях наказателна процедура от ЕК с решението си за Кресненското дефиле

Избегнах наказателна процедура от Европейска комисия против България с решението да спра осъществяването на планове в Кресненското дефиле. Със свое писмо Европейската комисия упорства да бъде направена нова екологична оценка, както е по европейското и националното законодателство. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният министър на околната среда и водите и вицепремиер Борислав Сандов.

" Трябва да има оценка за въздействието на околната среда (ОВОС). Тук не приказваме за прекъсване на плана, а за едно голямо закъснение, тъй като АПИ и Министерство на регионалното развитие не желаят да се съобразят с нормативите. Един ден преди писмото на Европейска комисия показах същите условия на министъра на районното развиване и благоустройството, а точно, че с цел да се спазят условията на европейското и национално законодателство и да не се изгубят европейски средства, е нужно да се изготви нова ОВОС``, изясни Сандов.

Той увери, че с взетото решение не се слагат под риск европейски средства за България и страната ни няма да връща пари в резултат на това решение.

Относно решението на съда да спре заповедта на Сандов за прекратяване активността на Топлоелектрическа централа " Брикел ", някогашният вицепремиер разяснява, че съгласно магистратите наподобява, че това " няколко стотин служащи да останат на работа е по-важно от здравето на хората в района ".

Решението на Административния съд в Стара Загора за Топлоелектрическа централа " Брикел “ не е дефинитивно

Доколкото знам, сътрудниците ще апелират. Надявам се, че всъщност съдът ще бъде справедлив, съобщи Сандов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР