Избата спечели най-много отличия от българските винарни на Vinalies InternationalesС

...
Избата спечели най-много отличия от българските винарни на Vinalies InternationalesС
Коментари Харесай

“Вила Ямбол“ грабна три златни медала на престижен френски конкурс

Избата завоюва най-вече оценки от българските винарни на Vinalies Internationales
С три златни медала бяха отличени виновността на една от най-старите мазета в Южна България „ Вила Ямбол “. Високата оценка пристигна от влиятелни винен конкурс Vinalies Internationales, който се провежда от Съюза на енолозите във Франция. Общо „ Вила Ямбол “ завоюва 8 медала. Със златно отличие бяха оценени: Kabile Сира Резерва, Vineyards Selection от микрорайон Тополица (отново от сорта Сира) и Vineyards Selection от микрорайон Тенево (от сортовете Мерло, Каберне Фран и Пти Вердо). Останалите пет сребърни медала са за серията Kabile – Шардоне и Совиньон блан, розе, Мерло запаса, Мавруд и Каберне Совиньон и Каберне Совиньон запаса. Любопитен факт е, че марката Kabile е кръстена на древен тракийски град, който се намира единствено на няколко километра от винарната. Нещо повече – в символ на респект към традициите и наследството на района - производителят сложи богинята Кибела на етикета на бутилката. Серията може да се откри в множеството магазини у нас на цени 8-9 лв.. Другата високо оценена серия е най-новата в портфолиото на „ Вила Ямбол “. Vineyards Selection се състои от три неповторими червени виновност основани от микрорайоните Болярово, Тенево и Тополица. Избата изчака лозята да настъпят в най-зрялата си фаза, с цел да стартират производството на тези висококачествени виновност.

„ Щастливи сме от високата оценка на експертите в сектора – още повече, че златните медали са за обичайни френски сортове като Сира и Мерло, които те доста добре познават и мъчно ги впечатляват. А розето ни Kabile, което е със сребро, също е от Сира – един от най-популярните и харесвани сортове в последните години и у нас “, показа Красимир Аврамов, изпълнителен шеф на „ Вила Ямбол “. Той уточни, че тези оценки са самопризнание и като цяло за винарския отрасъл в България и равнището на експертите, които работят и основават прелестни виновност.

Общо българските виновност с медали от Vinalies Internationales тази година са 18. С четири оценки се прибра и избата в Съединение – New Bloom Winery. Единият е златен за емблематичният им Face 2 Face (F2F) от сорта Дорнфелдер. Това вино се трансформира във визитна картичка на избата от Съединение. Сребърните оценки са за F2F Совиньон блан, Verano Azur Совиньон Блан и Вионие и PIXELS розе. От българските мазета само белите и розе виновността на „ Вила Ямбол “ и New Bloom Winery съумяха да сграбчен медали.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР