Изабел душ Сантуш е едно от най-известните имена в Африка,

...
Изабел душ Сантуш е едно от най-известните имена в Африка,
Коментари Харесай

Историята за това как най-богатата жена в Африка изгуби достъп до всичките си активи

Изабел душ Сантуш е едно от най-известните имена в Африка, само че и сносно познато и отвън континента. Това е по този начин, тъй като 46-годишната дама е най-богатата жена в Африка и щерка на един от най-дългогодишните президенти на Ангола.

Сега тя още веднъж е една от горещите тематики там, само че не в позитивна светлина. Причината е, че съдът в родината ѝ замрази всичките активи на Изабел дос Сантос, както и на брачна половинка ѝ Синдика Доколо.

По този метод тя и брачният партньор ѝ няма достъп до своите банкови сметки, както и до акциите им в девет анголски компании, измежду които е и най-големият телеком в страната. Запорът е натрапен поради отговорности към държавната хазна в размер на над 1 милиард $, споделя уеб сайтът Quartz.

Нейният брат Хосе Филомено душ Сантуш, който е досегашен началник на анголския върховен фонд, от своя страна е упрекнат за незаконно изнесени от родината му 500 милиона $. С тези стъпки актуалният президент на Ангола Жоау Лоренсу се надява да постави завършек на траялата десетилетия корупция по върховете на властта.
 Най-богатата жена в Африка беше уволнена от работа
Най-богатата жена в Африка беше уволнена от работа

Тя към този момент не е шеф в петролната компания Sonangol

По думите на самата нея това е опит на президента да дискредитира всичко, което Изабел душ Сантуш разказва като персонален собствен триумф и плод на усилена работа, трансформирали я в милиардер. Тя показва, че замразяването на активите на фамилията ѝ е " политически стимулиран лов на вещици ".

Нейният татко Хосе Едуардо душ Сантуш е президент на богатата на нефт и диаманти Ангола в продължение на 38 години. Няколко дни преди да слезе от поста той слага отпред на държавният петролен колос Sonongol щерка си. След идването на власт на Лоренсу през 2017 година тя е уволнена.

Независимо от обвиняванията против нея тя твърди, че всички заслуги за благосъстоянието и триумфа ѝ са нейни. " Аз съумях да изградя над 10 сполучливи компании и да управлявам марки в разнообразни промишлености от търговия до развлекателна промишленост. Аз ги сътворих и това не са държавни сдружения ", споделя тя.
 Какво ще прави най-богатата жена в Африка, откакто беше изгонена от работа?
Какво ще прави най-богатата жена в Африка, откакто беше изгонена от работа?

Милиардерката Изабел Душ Сантуш изследва нови покупко-продажби и благоприятни условия за бизнес

Критиците на фамилията в Ангола обаче не са съгласни с тези изказвания. " Двата източника на благосъстояние за фамилията са диамантите и Unitel (бел.ред. телекомуникационната компания), които са им дадени от татко им ", споделя анализаторът от Angola Research Network Руй Верде.

Редица отчети демонстрират, че Изабел душ Сантуш е получила участия в апетитни анголски сдружения по време на ръководството на татко ѝ. Според тях тя е един от акционерите на Ascorp - локалният монополист в добива на диаманти, който е следен от руско-израелския милиардер Лев Левиев. Когато към момента няма 30 години тя получава и 25% дял от Unitel.

Вероятно следва да излязат още детайлности в тази посока до влизането на делото против Изабел душ Сантуш в съда. А това се чака да стане през март месец.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР