Из цяла Турция в момента се носи мириса на изгорели

...
Из цяла Турция в момента се носи мириса на изгорели
Коментари Харесай

Ответен удар: В цяла Турция започнаха да горят американските долари, Ердоган вдигна телефона на Меркел

Из цяла Турция сега се носи мириса на изгорели долари. Жителите на страната дадоха началото на великански флашмоб - те унищожават посредством изгаряне американската валута. Банкнотите се изгарят, или се тъпчат с крайници и употребяват за носни кърпички. Това оповестяват турски медии като „ Джумхуриет ”, Си ЕН Ен Тюрк и " Хюриет "

Така турските жители отмъщавали на Съединени американски щати за това, че със глобите обезценили турската лира с 40%. Доста осезателен удар по американската стопанска система нанесоха и турските управляващи. След налагането на глобите и митата на няколкостотин категории американски артикули основните показатели на нюйоркската фондова борса регистрираха сериозен спад.
Напрежението пораства! Вашингтон предизвести Анкара: Съединени американски щати помнят и няма да не помнят!

Впрочем, това надали ще накара Тръмп да прекрати настъплението си в тази икономическа война. В изявление за The Wall Street Journal той ясно съобщи, че налагането на митата върху стоманата и алуминия единствено ще се повишават. Тръмп желае да изолира вътрешния пазар от чужденци, с цел да подкрепи локалното произвеждане.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу разгласи през днешния ден началото на нормализирането на връзките на страната с Европейския съюз. Това прозвуча на фона на утежняването на връзките на Анкара със Съединени американски щати, означават осведомителните организации.

По данни на източник от администрацията на президента на Турция, президентът Реджеп Таийп Ердоган и канцлерът Ангела Меркел са провели телефонни договаряния, в хода на които са разискали връзките сред двете страни. При това Меркел е отбелязала значимостта на тези връзки за немската стопанска система. За четвъртък Ердоган е възнамерявал подобен телефонен диалог с президента на Франция Еманюел Макрон.

Във вторник съдът в Турция освободи от пандиза двама гръцки военни, упрекнати в шпионаж.

По думите на Чавушоглу, връзките с Европейски Съюз са почнали да се стабилизират " на по-здрава основа ". Анкара възнамерява да продължи договарянията за облекчение на визовия режим с Европейски Съюз.

Превод и редакция: БЛИЦ


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР