Иво Прокопиев отново попадна във фокуса на ДПС. Това стана

...
Иво Прокопиев отново попадна във фокуса на ДПС. Това стана
Коментари Харесай

ДПС не пуска темата Прокопиев – този път за цената на тока

Иво Прокопиев още веднъж попадна във фокуса на Движение за права и свободи. Това стана ясно от изказване на трима депутати от Движението – Йордан Цонев, Станислав Анастасов и Халил Летифов.

Конкретно тематиката този път е свързани с Прокопиев сдружения и какво е въздействието им върху цената на тока. По обществени данни сме открили 13 сдружения, свързани с Прокопиев и в интервала 2010 – 2021 година те са взели малко над 500 млн. лв. от Фонд " Енергийна сигурност ", сподели Анастасов добавяйки, че какъв брой още " вършат от продажбата на ток " тези сдружения " можем единствено да гадаем ".
От Движение за права и свободи желаеха чуване на синдиците на КТБ и упрекнаха Прокопиев в медиен монопол (ВИДЕО)
Движение за права и свободи предлага на последващо съвещание на бюджетна комисия да бъдат изслушани синдиците на банкрутиралата банка КТБ. FB_VIDEO " Установихме, ч...
Прочети повече
Йордан Цонев съответно изясни, че Движение за права и свободи ще сезира способените органи – в тази ситуация това била прокуратурата. Причината – имало много покупко-продажби на фотоволтаици с търговци на ток, продаващи на борсата. Не може да се откри има ли съгласуваност сред производители и търговци, по тази причина подаваме сигнал, добави той, с конкретизиране, че някои сдружения били с офшорни притежатели.

" Най-вероятно става въпрос за отбягване на данъчно облагане. Втората тематика е укриване на облаги ", сподели още Цонев.

Още: Иво Прокопиев ще съди Карадaйъ и компания

Сподели с твоите другари

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР