Иво Прокопиев – бизнесмен, държащ да бъде причисляван към сферата

...
Иво Прокопиев – бизнесмен, държащ да бъде причисляван към сферата
Коментари Харесай

Страховете Прокопиеви

Иво Прокопиев – предприемач, държащ да бъде причисляван към сферата на цифровата промяна, известна още като Индустрия 4.0, само че и приватизатор от ерата на престъпния обир на Прехода. Дали първото би било допустимо без второто? Това е тематика табу, а който се пробва да я повдигне, прави посягане против “свобода” на словото. Защото Прокопиев е и издател, само че и обвиняем, а и обвинен, написа в. Труд. Последните две условия не му пречат да дава оценки като последна инстанция, без значение за кого се отнасят – за държавно управление, антикорупционни структури или за държавното обвиняване. Той счита, че е над тях. Прокопиев желае да е съдията.

Вероятно тъй като има въздействие над съда, отпред на който е ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов.

В студиото на бТВ във вторник Прокопиев се усещаше като в редакциите на “Капитал” и “Дневник”, на които е съиздател. Отговорите бяха авансово готови, тъй като въпросите евентуално са били авансово известни. Това е “свободна”-та публицистика, никаква цензура, тъй като в действителност същински въпроси няма, в случай че ги имаше, нямаше да има „ изявление “.

А то е просторно, върви безпрепятствено, монотонно, съвсем като монолог. Без нито дума за общоизвестната обязаност на събеседника с политически партии и обединения, като “Да, България”, “Зелено движение”, “Демократична България”, с общо към дузина министри в трите държавни управления на Борисов, с купчината политизирани съдии от Съюза на съдиите в България и със обвързваните с тях адвокати-лобисти, бранители на самия Прокопиев. И по какъв начин да има въпроси в тази посока, та нали по този начин ще стане ясно, че мрежата от медии, партии, магистрати, юристи, неправителствени организации в действителност са тъкмо това, против което всички те, отпред със самия Иво Прокопиев, настояват че се борят – “превзетата държава”!

За сметка на това, в бТВ Иво Прокопиев настървено дефинира като “неподходящи”, “злонамерени” и “зловредни” сътрудниците от КПКОНПИ и магистратите от Специализираната прокуратура, които го проверяват. Думи, които сме чували през последната петилетка от укриващия се фараон Цветан Василев, а през последната година – и от “братята по съдба” на Прокопиев Николай и Евгения Баневи, все известни приватизатори от годините на Прехода или натрупали купища благосъстояния за сметка на страната и данъкоплатците. И въпреки да са финансирали и да са свързани с партии, магистрати и медии, изброените “ВИП-арестанти” и задочно подсъдимият за банкрута на КТБ дезертьор, в никакъв случай не са били в толкоз близки връзки с политически лица – депутати, министри, министър председатели, президенти, съдии, юристи, протестъри и публицисти, в каквито е Иво Прокопиев. Вероятно и това е измежду главните аргументи (засега) той да не е споделил ориста на жителите на следствения арест или на белградския хотел. Но дейностите на правоохранителните органи в последните месеци от ден на ден стартират да тормозят подсъдимия издател, тъй като истината е много друга от тази, която той желае да показа.

Участието му в бТВ сподели това – боязън (от истината). По нечия PR-препоръка Прокопиев не гледаше водещия на предаването, а непосредствено фена, втренчил взор в обектива на камерата – прийом, употребен от политици, когато се пробват да внушат нещо на аудиторията. Подсъдимият по едно дело и обвинен по друго показва боязън от това, че обществото от ден на ден схваща истината за приватизацията на “Каолин” и за схемата, по която е продаден остатъчният държавен дял на ЕВН – все бизнес-практики, които са доста надалеч от Индустрия 4.0.


Заглавната страница на уеб страницата Дневник във вторник преди обед бе отдадена напълно на офанзивите на Иво Прокопиев против проверяващите го институции и против правосъдната инстанция, която преглежда делото, по което е обвиняем.

Страхът е изтъкнат и от коментарния текст, който се появи в уеб страницата “Дневник” по отношение на делото ЕВН. Освен че се нападат дейностите на прокуратурата, под напън в границите на висящпроцес се намира и ръководителят на първоинстанционния съд, който преглежда делото. Статията показва манипулативно обстоятелствата, пробвайки се да внуши изначалната непорочност на трима от подсъдимите – някогашния вицепремиер Симеон Дянков, някогашния стопански министър Трайчо Трайков и на самия Прокопиев. Дали пък отрасловата гилдия на Висшия правосъден съвет замълчи, както стори това с арогантната акция против ръководителя на правосъдния състав, който преди месец си разрешил да осъди за клюка журналиста на Прокопиев – Росен Босев. Кой управлява Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет ли? Лозан Панов.

Интервюто в бТВ, плюс коментара по делото за ЕВН, явно разкриват страховете Прокопиеви освен от дейностите на правоохранителните институции, а и от това, че в действителност обществото поддържа следствията против престъпната приватизация и ощетяване на държавния интерес. Така както болшинството от българите са удовлетворени от арестите на Баневи, по този начин ще поддържат и задържането на Прокопиев.

„ Голям плач на Прокопи. Първо пуснаха една поръчкова публикация, на БРАВО ПЕТЯ, в този момент и Прокопи се изрича! Ама изобщо не употребяват личните си медии за агитация някой олигарси!”

Коментарът е от форума на уеб страницата “Дневник “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР