Иво Мирчев от Демократична България обяви от парламентарната трибуна в

...
Иво Мирчев от Демократична България обяви от парламентарната трибуна в
Коментари Харесай

ДБ ще внесе отмяна на увеличението на осигурителния доход на 3400 лв.

Иво Мирчев от " Демократична България " разгласи от парламентарната естрада в сряда, че ще съблюдава и ще внесе на нарастването на оптималния застрахователен приход от 3000 лева на 3400 лева

Мярката бе препоръчана и, който упорства тя да влезе в действие от 1 април. От средата на годината пък се планува да проработи механизъм за автоматизирано изменение на тавана за обезпечаване.

Вдигането на оптималния приход, което се отсрочва от години, провокира брожения измежду ИТ бранша, който упорства да продължи да не заплаща осигуровки върху заплатите над 3000 лева на месец.

Темата бе във фокуса на парламентарния спор по приемането на първо четене на бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2022 година Законопроектът бе утвърден със 129 гласа " за ", 92 " срещу " и без въздържали се.

Срещу проектобюджета гласоподаваха от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

От ГЕРБ са срещу повдигането на минималния застрахователен приход на земеделските стопани (от 420 лева на 710 лева.) и показаха, че също ще създадат предложение сред двете четения. Бившите ръководещи обявиха, че предложат и отпадане на тавана на пенсиите.

Поставен беше и въпросът за дефицита на средства в бюджета на Национален осигурителен институт, увеличаващите се прехвърляния от държавния бюджет и нуждата от промяна на пенсионната система поради демографската рецесия в страната.

Депутатите взеха решение срокът за оферти сред първо и второ четене да бъде скъсен на пет дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР