Иво Мирчев от "Да, България" и бившият председател на СДС

...
Иво Мирчев от "Да, България" и бившият председател на СДС
Коментари Харесай

Десните не искат зеления Владислав Панев

Иво Мирчев от "Да, България " и някогашният ръководител на Съюз на демократичните сили Мартин Димитров, в този момент в Гражданската квота на Демократична България, печелят задоволително преференции, с цел да пренаредят листата в емблематичния 24 МИР, към който е центъра на София.

Мирчев е трети в листата, а Мартин Димитров - пети. Така те прескачат втория - Цецка Бачкова от ДСБ и четвъртия - Стефан Тафров от "Да, България ".

24 МИР е регионът, в който "Демократична България " реализира вторият си най-силен резултат на изборите. В него Градската десница победи ГЕРБ с 39 880 от гласовете на гласоподавателите или 24,43%.

Ивайло Мирчев получава 4310 преференции, а Мартин Димитров - 4014. За пренареждане на листата бяха нужни 2792 гласа.

Водачът Владислав Панев от Зелените резервира позицията си. Към своите 2147 гласа, той прибавя 22 420 - броят на бюлетините без преференция, които се считат като избор за лидера.

Твърде евентуално е обаче прескочените Бачкова и Тафров също да станат депутати. Заради мощния си резултат в центъра на София, не е изключено Демократична България да има 5 или повече народни представители от 24 МИР, който дава общо 12 мандата.

Пренареждане ще има и в листата на Българска социалистическа партия. Ако Столетницата вземе повече от един мандат в 24 МИР, той ще е за седмия в листата Борис Цветков. Популярният деятел на алените има 1609 преференции, с малко прескача прага от 7% от подадените гласове за листата измества втория Димитър Данчев.

В 24 МИР, който с изключение на центъра на София включва Слатина, Подуене и Дружба, Българска социалистическа партия остана четвърта политическа мощ с 21 339 от гласовете на гласоподавателите или 13,07%.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР