Иво Беров е журналист и блогър, автор на книга. Сатирата

...
Иво Беров е журналист и блогър, автор на книга. Сатирата
Коментари Харесай

"Под игото" – най-нова и най-адаптирана версия

Иво Беров е публицист и блогър, създател на книга. Сатирата му е от профила му във " Facebook " и е във връзка нашумелия превод на романа " Под игото " на Иван Вазов за учениците в прогимназията. Според преводачката му Нели Стефанова от издателство " Византия " децата имат усложнения с разбирането на турцизмите и архаизмите.

Дедикът Марко си пада малко нещо чичко паричко, необут някакъв, тъй като е гъчкан с пари и дечурлига – дава им да се наливат с пиячка, тъй като тогава не е имало обществени служби и норвежци да ги крадат. И таман си прави той ваучър и всичко е супер куул, чува се шумотевица, все е едно забиват Ей Си Ди Си, обаче не са Ей Си Ди Си, а некъв Джони избягал от пандиза, но той е готин, щото пандизът е турски,

но не пандизът е готин, а Джони, и се скатава в една воденица.

Обяснения:

воденица - място, където се мели жито.

жито - жълтата трева, дето пораства около автомагистралата, не става за напушване, прави се самун от нея

мели - смилане на ситно

смилане на ситно - разтрошаване на дребни парчета

Във воденицата (виж обясненията) едни турчоля, но те са и мутри, желаят да изплющят Марийка, която е щерка на воденичаря (виж обясненията), обаче Джони ги прави да умират всичките, тъй като е супер крепък и ги размазва, след това се покрива в един манастир, но един Мунчо го е скивал и доста му се кефи, въпреки че е безспорен фрийк, не Джони, а Мунчо е фрийк.

Турчолята обаче са на власт, тъй като е имало турско иго, и са скъсали сакото му, което е било марково,

тъй като му го е дал един негов браточка – Соколов, джипи или нещо сходно, а пък в сакото имало брошури и реклами срещу турчулята, които са на власт и са гадняри, тъй като е имало турско иго. Те желаят да опандизят Соколов, но чичкото паричкото Марко, дето е и необут, крие брошурите, а след това се появява един Бойчо Огнянов, който не е Бойчо Огнянов, а прякор на Джони, който е в действителност под прикритие. Тоест Иванчо е под прикритие на Джони или противоположното, но както и да е, уотевър.

После Бойчо и Джони, който е Иванчо под прикритие, или уотевър стават френдове, но не тъй като са противоположни или джендъри нещо, а защато по този начин, а пък по Бойчо си пада едно маце, викат й Рада, малко нещо смотана като гърла, но другояче вървежна, въпреки и даскалица.

Тя пита едни загубеняци от долните класове кой е измислил писмеността, пък те не знаят, че е уърд офис

и една тъпа лузърка не може да отговори, само че Бойчо Огнянов й подсказва и към този момент ноу проблем, всички се събират да си вършат хепънинг и да четат манифести против властта, и пърформънси също вършат, тъй като не е имало плазми, а единствено турско иго, и показват една " многострадална Геновева ", която е като турски сериал, само че не е турски, въпреки че е имало турско иго, и най-после пеят бунтовни части, а турският шеф, който е ин чардж, изобщо не се чатка кво става, щото е балък, и всичко щеше да си мине по тънката лайсна, но тогава идва един Стефчов – гнусен злобар и есхол, желае да гепи кифлата на Бойчо, само че като надушва, че това е единствено прякор на пандизчия, врати го на полицията и тъкмо в тоя миг публичното мнение го залавя с една Милка, която е тъпа селска пръчка и бута на всеки. Женитбата се спихва, само че турчолята мачкат Соколов в една черква.

Там обаче един Колчо в неравностойно състояние го избавя, тъй като е кьорав. Бойчо Огнянов пък, който е прякор, се крие от управляващите по селата и там среща един супер крепък пич на име Боримечката.

Боримечката – беърфайтър сиреч, непрекъсноато вика шит, фак и всякакви други такива

и той по една време гепва една гърла Севда, което на турски значи лов, тъй като е имало турско иго, и май че я рути, само че не се схваща дали в действителност я рути, тъй като всички потеглят да отмъщават на турчолята, които заради турското иго, което го е имало, вършат тиня на нашите, като ги бият, убиват, изнасилват и подценяват, и най-после те подвигат въстание, но не турците подвигат въстанието, а българите, тъй като е имало турско иго.

По-нататък цялата стори стартира доста да се проточва, с всякакви колчовци, молчовци, мунчовци, пунчовци, предатели, врагове, злобари и всевъзможни такива и по тази причина най-после всички умират героичен, а също и тъй като турчолята са доста повече от нашите и набиват главите им на прът, но не нашите на турчолята, а турчолята на нашите и напълно най-после върху тях се изплюва оня фрийк Мунчо, а пък те го обесват, тъй като е имало турско иго, макар майцепродавците, които настояват, че го е нямало, и тоя вманиачен беше единственият, който се осмели да стачкува.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР