Ивицата Газа. Висш представител на палестинската партия Фатах“ е бил

...
Ивицата Газа. Висш представител на палестинската партия Фатах“ е бил
Коментари Харесай

AFP: Висш представител на Фатах бе пребит в управляваната от Хамас Ивица Газа

Ивицата Газа. Висш представител на палестинската партия „ Фатах “ е бил грубо пребит в понеделник в Ивицата Газа, като отговорността за случилото се насочат към ръководещата Хамас, оповестява AFP .
Хамас отхвърли изказванието и упорства за следствие на нападението, което е в разгара на принудително потушаване на митинги в Газа от страна на нейните сили за сигурност.
Атеф Абу Сеиф, представител на Фатах в Газа и член на Централния комитет на партията, е бил пребит от група мъже в близост от вкъщи си в анклава, се споделя в публично известие на палестинската новинарска организация Уафа, близка до Фатах.
Махмуд Алул, заместител ръководител на Фатах, упрекна Хамас за случая, като го разгласи за опит за политическо ликвидиране.
Ияд ал-Бозум, представител на вътрешното министерство в Газа, жигосах случилото се и съобщи пред AFP, че „ полицията проверява нападението “.
През 2007 година Хамас одобри ръководството на Газа от Фатах, само че в последните дни е изправена пред поредност от митинги против растящите цени. Службите за сигурност отвърнаха на недоволството и събранията на хората с принуждение, задържани са публицисти, деятели на придвижването за правата на индивида и други протестиращи. В неделя Организация на обединените нации жигосах насилието на управляващите, а в понеделник Амнести Интърнешънъл разгласи, че нейният локален представител е бил арестуван за няколко часа. „ потъпкването на свободата на изложение и потреблението на мъчения в Газа доближи обезпокоително високи равнища “, е декларирал в понеделник Салех Хугази, заместител шеф на интернационалната неправителствена организация, отговарящ за Близкия изток и Северна Африка. „ В последните дни сме очевидци на насилия, които са шокиращи, проведени от службите за сигурност на Хамас против мирни протестиращи, публицисти и наши деятели “, разгласи обществено той.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР