Ивет Стайкова, обвинена в убийството на баба си – актрисата

...
Ивет Стайкова, обвинена в убийството на баба си – актрисата
Коментари Харесай

Внучката на Виолета Донева остава в ареста

Ивет Стайкова, упрекната в убийството на баба си – актрисата Виолета Донева, остава дефинитивно в ареста. Магистратите решиха, че е рисково обвинената да бъде пусната с по-лека мярка, защото Стайкова дълго време е употребявала високорискови опиати и има поведенчески промени.

Пред съда самата обвинена изиска смяна на мярката си и съобщи, че желае да учи, тъй като „ животът е пред нея ”. Тя уточни още, че може да отиде живее при някогашния си другар и неговата майка, или при своята, само че и съобщи още, че би могла да живее и сливенския затвор, тъй като там ѝ е забавно. Предстои на обвинената да бъде направена психиатрична експертиза.

Виолета Доневабеше открита мъртва в края на предишния месец в дома й в столицата. За да влязат в жилището, служителите на реда са разрушили вратата. По тялото на актрисата е открихаследи от принуждение.

79-годишната Виолета е някогашна брачна половинка на режисьора Людмил Стайков.

Виолета Кирилова Доневае българскаактриса.Родена е в градПетрична 7 септември 1943 година Внучка е на юриста и политикаСтефан Стефанов. Баща ѝ, капитан Павел Джингаров, е разстрелян през 1945 година след присъда от по този начин нареченияНароден съд. Вторият йбаща е актьорътКирил Донев.

Донева завършваВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов “през 1966 година със специалностактьорско майсторствои Телевизионна публицистика –СУ „ Климент Охридски “– факултет по публицистика. Работи въвВоенния спектакъл,общински спектакъл „ Възраждане “иТеатър 199. Директор е натеатър „ Възраждане “ от 2008до 2010 година Член е на Съюза на българските кино дейци от 1973 година През 80-те и 90-те години Донева взе участие в дублажите на филми и сериали заКанал 1иМулти Видео Център.

Води ежеседмична графа въввестник „ Стандарт “. Превежда пиесите „ Жената от морето “ наХенрик Ибсен, „ Любовни писма “ на Албърт Гърни, „ Някой зад вратата “ на Едвард Радзински.

Има един наследник от брака си с режисьораЛюдмил Стайков. Двамата разтрогват брака си. По-късно се омъжва за баскетболиста Атанас Грънчаров, с който се познават от деца.

На 27 октомври 2022 година стана ясно, че 79-годишната Виолета Донева е открита мъртва в дома си.Тялото на актрисата е било намерено няколко дни преди разгласяването на новината след сигнал.

По-късно стана ясно, че актрисата е била убита. По тялото имало следи от принуждение.Заподозряна е нейна родственица, за която има данни, че е с психологични проблеми.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР