Ивет Лалова заяви, че е фокусирана основно върху бягането на

...
Ивет Лалова заяви, че е фокусирана основно върху бягането на
Коментари Харесай

Ивет Лалова: Стоте метра са само загрявка за 200 м

Ивет Лалова съобщи, че е фокусирана главно върху бягането на 200 метра, а присъединяване на 100 метра е загрявка за по-дългия спринт. Тя остана сюрпризирана от представянето си в първия си старт на международното състезание по лека атлетика поради метеорологичните условия в Лондон. Българката се класира за полуфиналите в късия спринт с време 11.31 секунди.

" Беше ме малко боязън от дъжда, тъй като съм лека спринтьорка и всевъзможни неподходящи условия на мен ми въздействат доста. Имах шанс и в действителност се изненадах. Почувствах добре бягането ", сподели Лалова пред bgathletic.com. По-бързо от нея в серията й бягаха единствено олимпийската вицешампионка Тори Боуи от Съединени американски щати (11.05 сек.) и нигерийката Блесинг Окагбаре (11.22 сек.).

" В един миг даже си дадох сметка, че в случай че натисна, мога да се боря с Окагбаре, която беше до мен. Но няма смисъл. За мен стоте метра са единствено загрявка. Решиха да ги тичам единствено, с цел да натрупам малко повече убеденост, да усещам в какво тъкмо положение се намирам и да ми даде добра скорост за 200 метра ", изясни Лалова.

" Класирането на полуфинал през днешния ден не беше толкоз значимо за мен, макар че щеше да ми е мъчително да отпадна още в сериите. За мен бягането на 100 метра е тактическо. Нивото е ужасно мощно и даже да бягаш 10.95 секунди не се знае дали ще отидеш на край ", сподели още българката.

Тя показа, че през последния месец се е готвила извънредно старателно. " Мога да кажа, че толкоз усърдно не съм упражнявала от доста време насам - подобен режим, такава диета даже. Дадох всичко от себе си. А (мъжът ми) Симоне ми сподели, че ще се изненадам още на първото тичане какъв брой добре ще се усещам. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР