Ивет Лалова-Колио завърши на четвърто място финалния спринт на 200

...
Ивет Лалова-Колио завърши на четвърто място финалния спринт на 200
Коментари Харесай

Лалова и Демирева с добро представяне в студен Стокхолм

Ивет Лалова-Колио приключи на четвърто място финалния спринт на 200 метра от срещата на Диамантената лига в шведската столица Стокхолм, до момента в който олимпийската вицешампионка на скок на височина от Рио 2016 Мирела Демирева остана пета.
 Великолепна Ивет Лалова стигна до първа победа на 100 метра за сезона
Лалова спря хронометъра на 22.99 сек (+1.3 м/сек) в първия си диамантен старт за сезона в неподходящите за лека атлетика условия в шведската столица от мощен вятър и температура под 10 градуса.

Преди Лалова финишираха единствено европейската шампионка Дина Ашър-Смит (Вбр), олимпийската Илейн Томпсън (Ям) и международната Дафне Схипърс (Хол).

Британката не се тормози от студеното време и смъкна още от най-хубавото си време за сезона и с 22.18 сек продължава да е №1 в света за годината. До в този момент тя имаше 22.26 сек за ранглистата за 2019 година Томпсън изпревари в последните метри Схипърс с 22.66 сек против 22.78 сек.

Демирева пък приключи пета с 1.83 метра, които прескочи от втория опит. Българката загуби единствено по този индикатор против украинката Ярослава Манучих, която преодоля летвата от първия път.

Неутралният състезател Мария Ласицкене завоюва скока с 1.92 метра в последния си опит. Украинката Юлия Левченко и шведката Ерика Кинси останаха надлежно втора и трета с по 1.90.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР