Ивет Лалова имаше най-голямата заслуга за отборния триумф на турския

...
Ивет Лалова имаше най-голямата заслуга за отборния триумф на турския
Коментари Харесай

Ивет с 3 победи за отборния триумф в Турция

Ивет Лалова имаше най-голямата заслуга за отборния успех на турския си отбор ЕНКА в клубната купа на страната в Бурса. Българката ликува в спринта на 200 метра, като спря хронометрите на 23,02 секунди. Преди това тя донесе успехите на 100 метра (11,25 сек) и бе в състава на щафетата 4 по 100 метра.
Тимът на ЕНКА сграбчи купата с 294,5 точки, като изпревари главния си съперник „ Фенербахче “ (271,5).
При мъжете двата клуба си размениха местата. „ Фенербахче “ с Рамил Гулиев, международен първенец на 200 м в редиците си, окупира върха с 288 точки. А ЕНКА, с бронзовия олимпийски медалист на 400 м с трудности Ясмани Копейо, изостана на 4 точки. И двамата са натурализирани турски спортисти. Единият е роден в Азербайджан, а другият в Куба.
Надпреварата в Турция бе предпоследна за сезона за Лалова. Последното тичане на българката ще е в Берлин на 2 септември, когато домакините провеждат бенефис на една от звездите си Роберт Хартинг, олимпийски първенец на диск. Миналата седмица Ивет започва на европейското в немската столица и макар болките в бедрото приключи пета на 200 метра.
Същевременно норвежките братя Ингебрицен разкриха тайната на триумфа си. А точно Якоб, Хенрик и Филип упражняват дружно, даже на пътеката. Синхронът сред тях е удивителен. Триото се класира за финала на 1500 м, а огромният воин е 17-годишният Якоб, който ликува с купите на 1500 и на 5000 метра.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР