Ивет Горанова спечели първия олимпийски медал от игрите в Токио.

...
Ивет Горанова спечели първия олимпийски медал от игрите в Токио.
Коментари Харесай

Какво се крие зад олимпийския успех на Ивет Горанова?

Ивет Горанова завоюва първия олимпийски орден от игрите в Токио. Медалът е още по-ценен, тъй като каратето дебютира като спорт точно на тази Олимпиада.

" В никакъв случай това не е някаква случайност или шанс, това е вследствие на години подготовка и изпитание на един доста огромен екип от треньори, нейни съотборници. Това е едно справедливо самопризнание, което дава оценка на това по какъв начин работим и по какъв начин развиваме нашата организация ". Това съобщи в студиото на " Денят стартира " Борис Николов, общоприет секретар на Българската национална федерация по карате.

Състезателката по карате Александра Стублева добави, че е била очевидец на цялото израстване на Ивет, която се е трансформирала в неповторим играч и човек. Ивет е доста окуражена и постоянно е имала голям капацитет, има изключителна целенасоченост. Реши ли нещо, го реализира, сподели Стублева

Според Николов като цяло българите сме положителни в единоборствата - такава ни е традицията.

" Карате е спорт, само че най-вече е бойно изкуство. Заложена е в по-голяма степен философия и това го прави не толкоз известно като спорт, само че като философия, метод на живот, да ни научи на полезности, които са над спорта ", сподели Николов.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР