Ивелин Попов вкара гол, а Ростов надви с 3:2 ЦСКА

...
Ивелин Попов вкара гол, а Ростов надви с 3:2 ЦСКА
Коментари Харесай

Три дузпи, два червени картона и гол на Попето засилиха Ростов към ШЛ

Ивелин Попов вкара гол, а Ростов надделя с 3:2 ЦСКА (Москва) в най-зрелищния мач от началото на сезона в съветската Премиер лига. Българинът осъществя една от трите дузпи в дуела, а другите две бяха пропуснати от Роман Ерьоменко и Фьодор Чалов. Ростов водеше с 3:1 и имаше двама индивида повече поради алените картони на Илзат Ахметов и Вадим Карпов, показани при дузпите в интерес на домакините, само че едвам не изпусна успеха. Автогол на Максим Осипенко направи последните минути трагични, а в тях и ЦСКА получи дузпа, само че Фьодор Чалов я пропусна.

Мачът ще се запомни и с гола на Павел Мамаев в дебюта му за Ростов. През предходната година някогашният съветски национал прекара няколко месеца в пандиза, само че се завърна към футбола и единствено няколко минути след появяването си в игра съумя да вкара против тима, в който реализира най-сериозните си триумфи.

Двубоят беше доста значим и за двата отбора, които не крият упоритостите си да се класират за присъединяване в Шампионската лига. В първия кръг след зимната пауза Ростов направи 1:1 като посетител на Ахмат, а Ивелин Попов подаде за гола на Елдор Шомуродов. ЦСКА пък се избави в последната минута от загуба на личен терен против Урал на Николай Дмитров.

След днешното проваляне " армейците " са в серия от 4 мача без победа и заемат 5-о място в подреждането, на 3 точки зад Краснодар, Локомотив (Москва) и Ростов, които пък изостават с 8 точки от любимеца за купата Зенит.

Старши треньорът на домакините Валерий Карпин заложи на изцяло предстоящ състав. Шомуродов стартира на върха на офанзивата, зад него действаха Бактийор Зайнутдинов, Роман Ерьоменко и Хорен Байрамян, а Попов си партнираше с Данил Хлебов в средата на терена.

Треньорът на ЦСКА Виктор Гончаренко изгледа дуела от трибуните поради наказване. Московчани имаха много кадрови проблеми, най-много в отбрана. В нахлуване стартираха звездата на тима Никола Влашич и Илзат Ахметов, макар че номинално и двамата са халфове. Слабата форма на тарана Фьодор Чалов го остави не пейката.

В началните минути Ростов задържаше по-продължително топката, а Ивелин Попов беше измежду най-активните за домакините и Игор Акинфеев трябваше да се намесва след негово остро центриране от левия фланг. Карпин направи насилствена промяна още в 13-ата минута, откакто Максим Осипенко не видя съотборника си Дмитрий Чистяков и го изрита в лицето. В игра се включи Александър Саплинов.

В 15-ата минута Попов подаде на Ерьоменко, който стреля мощно, само че неопределено. В 20-ата Шомуродов влезе на скорост в наказателното поле и беше повален от Ахметов. Реферът Владислав Безбородов даде дузпа и сподели червен картон на футболиста на ЦСКА. Ерьоменко обаче шутира в обсега на Акинфеев и някогашният съветски национал избави удара му.

Малко по-късно Ростов се оказа в ролята на догонващ. Гола за гостите вкара Арнор Сигурдсон, който се измъкна от Байрамян и изненада Сергей Песяков. В 31-ата минута Ерьоменко се оправдава за пропуща си от бялата точка и с брилянтно попадение изравни. Финландецът нанесе яростен удар от границата на наказателното поле, а топката среща напречната греда и тупна зад голлинията - 1:1.

С човек повече Ростов имаше самодейността, само че до почивката ЦСКА се защитаваше добре. След нея стана още по-интересно. Ивелин Попов опита отдалечен изстрел, който не затрудни Акинфеев, само че идващото деяние на българина донесе втора дузпа в интерес на " жълто-сините ". Първоначално Безбородов реши, че Вадим Карпов не е направил нарушаване против Ивелин, само че след това прегледа обстановката благодарение на ВАР и отсъди углавен удар, а също така изгони Карпов и ЦСКА остана с 9 индивида. Този път дузпата беше изпълнена от самия Попов, който прати Акинфеев в другия ъгъл и вкара третия си гол през сезона.

Всичко изглеждаше решено в интерес на Ростов, откакто тимът поведе с 3:1 в 63-ата минута. Попадението вкара резервата Павел Мамаев, който, сходно на Ерьоменко, наказа някогашния си тим. Мамаев стреля мощно от границата на наказателното поле, а рикошет в крайници на неприятелски бранител заблуди Акинфеев.

В 67-ата минута стражът на ЦСКА се намеси след удар на Зайнутдинов, който можеше дефинитивно да постави завършек на интригата. Гостите не се притсняваха да нападат, макар че бяха с двама индивида по-малко. Резервите Константин Кучаев и Чалов се включиха интензивно, а и шансът оказа помощ на " армейците " да понижат на 2:3, откакто Осипенко се оказа на неверното място след центриране на Чалов и топката спря в мрежата.

В 80-ата минута футболистите на Ростов към този момент бяха нанесли 27 удара към противниковата врата, само че драмата занапред предстоеше. Глупаво деяние на Саплинов, който задържа Сигурдсон в пеналта, даде късмет на ЦСКА да избегне загубата. И тази обстановка беше прегледана с ВАР, само че решението на Безбородов остана непроменено - дузпа. Чалов шутира в левия ъгъл, само че Песяков усети посоката и избави, а при добавката Сигурдсон не уцели вратата.

До края Ивелин Попов получи жълт картон за нарушаване против Кучаев, а Шомуродов не можа да приключи с гол скоростна контра на Ростов. Реферът назначи 8-минутно продължение, в което Ростов не позволи нови рискове пред вратата си и удържа успеха.

В идващия кръг отборът от Ростов на Дон приема Локомотив (Москва), а ЦСКА ще е хазаин на Уфа.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 21 кръг, понеделник 9 март  ФК Ростов 3:2краен резулат  ЦСКА Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР