Ивелин Попов се отличи с асистенция, а също така имаше

...
Ивелин Попов се отличи с асистенция, а също така имаше
Коментари Харесай

Силен мач на Ивелин Попов при победа на "Спартак" в изумителен голов трилър

Ивелин Попов се отличи с асистенция, а също по този начин имаше и главен принос за смайващо трагичния триумф на " Спартак " Москва с 4:3 над " Рейнджърс " в среща от Група 7 на Лига Европа. Капитанът на България стартира като титуляр за трети път в последните четири мача на съветския гранд във всички шампионати и общо за седми път през сезона.

До 71-ата минута, когато беше сменен, 31-годишният Попов беше най-хубавият футболист от състава на домакините на " Откритие Арена ". Повечето негови съотборници бяха извънредно неубедителни в изявите си, само че с надалеч по-силно второ полувреме московският отбор се измъкна от тежка обстановка и към този момент е на надалеч по-добра позиция за вероятно продължение към елиминациите на шампионата.

След 0:0 в първата среща сред двата тима, играна две седмици по-рано, гостите от Шотландия поведоха след едвам пет минути в съветската столица. Роман Ерьоменко си означи автогол с глава след центриране от ъглов удар. Домакините обаче иззеха самодейността и в 22-ата минута изравниха. Попов, който получи жълт картон за симулация малко по-рано, още веднъж показва техниката си и центрира от десния фланг, с цел да асистира на Лоренцо Мелгарехо. Парагваецът се промъкна в наказателното поле и от близко прати топката във вратата.

Само пет минути по-късно обаче безумна неточност в отбраната на домакините разреши на Даниел Кандеяс да излезе самичък против вратаря Александър Максименко, преодолявайки го с прекрасен завършващ удар. Головото шоу продължи в 35-ата минута, когато централният бранител на шотландския отбор Конър Голдсън си означи безразсъден автогол. Ивелин Попов имаше ефективно присъединяване и в това нахлуване на " Спартак ", който изравни за повторно в срещата, само че въпреки всичко се прибра на почивката като изоставащ.

Причината - попадение на Глен Мидълтън в 41-ата минута след следващия случай на разпилени дейности от домакините в личната им половина. Със своите 18 години и 312 дни роденият в Нортхемптън атакуващ халф се трансформира в най-младия голмайстор за " Рейнджърс " в мач от европейските клубни шампионати след Александър О'Хара, който се разписва за шотландския гранд през октомври, 1973 година, на 16 години и 347 дни.

Въпреки че поведе за трети път в срещата, съставът на гостите по този начин и нито един път не повярва същински в възможностите си да реализира страховит резултат в Москва. Липсата на убеденост измежду футболистите на мениджъра Стивън Джерард даде късмет на " Спартак " да вдигне равнището в дейностите си през второто полувреме и да стигне до прословут цялостен поврат в границите на 66 секунди. В 58-ата минута Луис Адриани направи добавка след избавяне на Алан Макгрегър за 3:3, а незабавно след подновяването на играта Софиан Анни стреля от разстояние и рикошет от тялото на Голдсън прати топката неспасяемо във вратата на гостите.

Двубоят приключи също толкоз трагично, откакто централният бранител на " Рейнджърс " Никола Катич засече центриране от ъглов удар в добавеното време, само че топката се отби от страничната греда. Тимът от Глазгоу загуби едвам за четвърти път в своите 26 дуела от всички шампионати през сегашния сезон, както и за първи път в 12 срещи от Лига Европа.

" Спартак " Москва имаше голяма потребност от успеха, с която се изкачи на второ място в класирането на Група 7 с 5 точки. Толкова е и активът на " Рейнджърс ", само че шотландците бяха свалени от първа на трета позиция поради по-лошите си индикатори в двата мача против съветския гранд. Лидер е " Виляреал " с 6 точки след нулево тъждество при гостуването на " Рапид " Виена, който е финален с 4 точки и всички шансове за продължение напред.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР