Ивайло Йорданов ще бъде обявен за помощник-треньор на младежкия ни

...
Ивайло Йорданов ще бъде обявен за помощник-треньор на младежкия ни
Коментари Харесай

Ивайло Йорданов ще е помощник на младежките национали

Ивайло Йорданов ще бъде разгласен за помощник-треньор на младежкия ни народен тим. Очаква се това да стане на идващото съвещание на Изпълкома на БФС, което ще е в средата на декември. Тогава ще бъде определен и новият селекционер на отбора до 21 години. Според осведомени това ще е някогашният треньор на Витоша (Бистрица), Локомотив (Горна Оряховица), Берое и други Александър Димитров. Той има опит като селекционер на юношеските ни обединения до 17 и 19 години.

Димитров към този момент е работил на два пъти с Йорданов точно при " железничарите " и при заралии. И на двете места с изключение на негов помощник славният футболист на Спортинг (Лисабон) бе и състезателен шеф.

Както е известно, договорът на Антони Здравков бе преустановен, с цел да може той да поеме Лудогорец. Първоначалната алтернатива за поста му бе Ангел Стойков, който води България U19. Той обаче няма нужния ПРО-лиценз, с цел да води младежката групировка, а подобен курс ще има чак през 2020 година. На 11 декември ще бъде теглен жребият за квалификациите за Евро 2021.

След фиаското на юношеския отбор до 19 година на квалификациите в Сливен е допустимо Стойков да бъде освободен. Причината е, че наборът му към този момент завършва, а идващите, които идват и ще имат такива пресявки, са водени от Марчо Дафчев. Тези, които ще бъдат идващите национали до 17 години, пък са със селекционер Любо Божанков. Затова ще се търси експерт за бъдещия отбор до 15 години.

" Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР