Ивайло Стоянов от Самоков взе купата при напредналите в четвъртия

...
Ивайло Стоянов от Самоков взе купата при напредналите в четвъртия
Коментари Харесай

Ивайло Стоянов триумфира в четвъртия чалънджър на Интерактив тенис

Ивайло Стоянов от Самоков взе купата при напредналите в четвъртия чалънджър на Интерактив тенис на кортовете на Winbet Arena. Това беше трето присъединяване и първа купа на самоковеца в съревнования на обществената тенис мрежа. Ивайло се наложи във финала над Мартин Милчев с 6:2. Най-трудният му дуел обаче беше на полуфинала, против лидера в ранглистата на ИТЛ Владислав Искренов, който в профил след повече от час игра и 6:5 гейма.

Във всички срещи от 4 Challenger 500 | Winbet Arena Ивайло показва желязна душeвност и постоянна игра от задна линия. „ Нивото на състезателите беше доста положително и за мен беше наслаждение да вземам участие, - сподели първенецът. – Преди време пътувах по-често до София за надпревари, в този момент имам мои ученици, които почват да играят и имат положителни резултати. Финала завоювах най-много с рутина, тъй като на полуфинала Влади Искренов ми взе много от силите. Условията бяха сложни - мощен вятър и горещо време, само че се оправих и с тях, и с нападателната игра на противника. Очаквам идващите шампионати на лигата, с цел да доведа участници от Самоков, които да натрупат опит и да се развиват. “

Утешителния шампионат при напредналите завоюва Валентин Бонев, надиграл с 6:1 казанлъчанина Велчо Миронов. В конкуренцията при напредналите се пуснаха и четири дами, които демонстрираха класа и финес. Мила Манолова и Денис Кемал стигнаха до четвъртфиналите, само че малко не им доближи да отстраняват противниците си.

При начинаещите, които мериха сили в събота, първенец стана Цветан Цветков, надвил с 6:5 и 7:2 в тайбрека над спечелилия от третия чалънджър (ITL 250) Делян Кирилов. Утешителната конкуренция завоюва Иван Тодоров, който измъкна финала от Янчо Димитров с 6:4.

Петият чалънджър на Интерактив тенис ще се организира на 1 и 2 август, като записването е отворено до 30 юли на уеб страницата на лигата Начало - Interactive-Tennis.com. Домакин на конкуренцията ще бъде Sofia Tech Park.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР