Ивайло СпиридоновИван ГешевРумяна Арнаудова Разкриха изключително брутална престъпна група, върлувала

...
Ивайло СпиридоновИван ГешевРумяна Арнаудова Разкриха изключително брутална престъпна група, върлувала
Коментари Харесай

Разкриха изключително брутална престъпна група, върлувала из Врачанско

Ивайло СпиридоновИван ГешевРумяна Арнаудова Разкриха извънредно брутална незаконна група , върлувала из Врачанско. Бандата бе разрушена при взаимна акция на ГДБОП, жандармерията и Специализираната прокуратура - общо 120 чиновници на реда и 17 проверяващи екипа. При разпита на очевидци вземат участие и чиновници от Бюрото за отбрана на очевидци.
 
Поръчкови отвличания на хора, изнудвания, закани за ликвидиране, палежи, увреждане на имущество, владеене на наркотични субстанции - това са единствено част от закононарушенията, с които се е занимавала незаконната група. За нейн началник се сочи Цветомир Ценов - Квиц.

" Тази група е била извънредно брутална. Над потърпевши лица са осъществявани - културният термин е „ полови извращения “ - като част от уредите, с които са осъществявани мъченията са открити в хода на претърсването и са конфискувани “, разясни през днешния ден в Оряхово ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев . При претърсванията са открити също 20 000 евро, над 10 000 лв., два револвера, марихуана, амфетамин, палки и тръби, употребявани от мъчителите.

Към момента в ареста за 72 часа са арестувани седем души , като още двама се търсят . Един от арестуваните е избягал през вчерашния ден, само че по-късно е бил хванат от чиновници на ГДБОП. Очаква се след приключването на тази наказателна мярка Специализираният углавен съд да постанови нова - непрекъснатото им " задържане под стража ".

Групата е работила от септември 2015 година досега на територията на разнообразни обитаеми места във Врачанска област.

Данните за разрушената незаконна група през днешния ден бяха изнесени на нарочна конференция, в която участваха Румяна Арнаудова - представител на основния прокурор, Иван Гешев - началник на Специализираната прокуратура и Ивайло Спиридонов - шеф на ГДБОП.

Темата продължава на следващия ден в програмата на Дарик Северозапад, след 10.00 ч. По тематиката Детска незаконна група работи във Вършец
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР