Ивайло Петев със сигурност е един от хората с най-голям

...
Ивайло Петев със сигурност е един от хората с най-голям
Коментари Харесай

Петев се изравни с Пената и Херо

Ивайло Петев сигурно е един от хората с максимален принос за извоювания златен дубъл от страна на Лудогорец. Той се върна през март, когато тимът изоставаше с 4 точки от водача ЦСКА и току бе паднал с 0:1 от Пирин (Бл), което докара до уволнението на Анте Шимунджа.

Петев обаче запретна ръкави и проработи с огромен риск да се трансформира в първия треньор, който не става първенец с разградчани в края на сезона.

Още първият му мач - с Черно море (3:2) - сподели какво тъкмо чака Петев до края на сезона - обрати, драми, съдийски и словесни разногласия. Както сподели и някогашният селекционер на Босна и Херцеговина: " Съдбата ми е да ставам първенец по сложния метод ". Така и стана.

Ивайло Петев е първенец като треньор за трети път. По този метод той се изравнява с огромни имена като Димитър Пенев, Димитър Димитров-Херо, Иван Радоев и Георги Дерменджиев. Пред него, с 4 трофеи, са други митове като Манол Манолов, Аспарух Никодимов, Васил Методиев и Георги Василев.

Още един от Лудогорец обаче троши върхове. Става дума за Георги Терзиев. Той става първенец на България за 10-и път, като по този метод изравни своя съотборник и сегашен треньор - Светослав Дяков, както и четири велики фигури от далечната история на ЦСКА - Кирил Ракаров, Стефан Божков, Димитър Миланов и Гаврил Стоянов-Гацо.

С една купа пред Терзиев са Панайот Панайотов-Гацо и Иван Колев, а номер 1 с 12 трофея е Манол Манолов-Симолията. В интерес на истината Георги Терзиев може да се цели и в неговото достижение. Той е на 31 години и по всичко проличава, че ще остане още време в Разград, а с цел да изравни Симолията са му нужни 2 трофеи.

През сезон 2022/23 Терзиев записа 8 мача в Първа лига, в които вкара един гол. Общо за Лудогорец има 210 мача, в които е вкарал 6 гола, в това число на Ливърпул за 2:2 на " Васил Левски " през 2014 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР