Ивайло Петев, който преди два дни се раздели с Динамо

...
Ивайло Петев, който преди два дни се раздели с Динамо
Коментари Харесай

Ивайло Петев: Уволнението е шокиращо, един нормален клуб не прави така

Ивайло Петев, който преди два дни се раздели с " Динамо " (Загреб), разказа ситуацията в клуба като ненормална. Той е извънредно отчаян от метода, по който беше освободен дни преди началото на новия сезон.

" Постъпиха доста неточно с мен. Ако желаеха да ме уволнят, можеха да го създадат след края на предишния сезон или преди началото на подготовката. Това е цялостна злополука, няма никакъв смисъл ", сподели Петев пред " Ютарни лист ".

Той разкри, че след изгубения край за Купата на Хърватия от " Риека " е имал предложения от други клубове. " Предполагам, че те са се интересували от мен, тъй като тогава са си мислели, че повече няма да съм треньор на " Динамо ".

" Един естествен, един огромен клуб не работи по този начин. Представете си, научих за раздялата вечерта, откакто всички медии го написаха. В същия ден организирах тренировката, всичко беше наред и внезапно получих позвъняване, в което ми споделиха, че повече не съм треньор на тима ", продължи българският експерт.

В хърватските медии част от шефовете разясниха, че някои от играчите са били в спор с някогашния селекционер на България.

" Наистина, нямам никаква концепция какво се случи. Не съм имал усещане, че нещо се случва към мен, че желаят да ме уволнят. Беше същински потрес за мен, в действителност просто не мога да допускам, в никакъв случай не съм очаквал такова нещо ", приключи гневният Петев.

Българският експерт пое " Динамо " през октомври 2016 година, а през февруари подписа нов контракт, като се обвърза с 18-кратните първенци до юни 2020 година

През лятото отборът остана за първи път без трофей от 2005 година насам и още тогава се заприказва за възможна промяна.

Петев беше отпред на " Динамо " в 35 мача, в които записа 23 победи. Въпреки седемте загуби във всички шампионати отборът се отличи с висока ефикасност от 60 вкарани гола.

Българският експерт пък приключва с 66% извоювани мачове, което е най-високият % от последните трима треньори на " Динамо ".

След неговото освобождение, отпред на отбора застана Марио Цвитанич, който до момента работеше в школата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР