Ивайло Мирчев от Демократична България коментира кандидатурата на Николай Денков

...
Ивайло Мирчев от Демократична България коментира кандидатурата на Николай Денков
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Целта е лидерите на партиите да останат в парламента, защото там ще е истинската битка

Ивайло Мирчев от " Демократична България " разяснява кандидатурата на Николай Денков за министър-председател с втория мандат на " Продължаваме промяната ".

" Надявахме се претендентът за министър председател да е една по-консенсусна фигура, която да може да приказва с всички. Предложението, което през днешния ден " Продължаваме промяната " взеха, е точно такова. Това си е решение на Политическа партия. Много добре, че те стигнаха до подобен вид решение.

Целта е водачите на партиите да останат в Народното събрание, тъй като там ще е същинската борба - за законите, за решенията. А да се даде път на малко по-различен вид фигури в границите на Министерския съвет, каквито в партиите има задоволително. Не е загадка, че в това число и ГЕРБ възприемат по-трудно избрани лица. Трябва да разсъждаваме по този начин, че в действителност да имаме сполучливо държавно управление. Това е стъпката - че водачите на партиите няма да са в едно такова държавно управление. Приоритетите на това държавно управление, което ще е на Политическа партия, и препоръчаното от ГЕРБ през вчерашния ден, са в огромна степен са идентични ", съобщи той пред " Нова телевизия ".

" Аз предлагам да не броим. Не за друго, а тъй като занапред предстоят диалози. Още не са направени срещи. Още не е връчен мандатът на кабинет " Денков ". След това ще има доста повече изясненост. Хубавото е, че протегнатата ръка е към всички партии. Призивът е всички да свалим малко страстта. Хората чакат от нас решения, а не ги интересува политическата игра вътре. Ние от Демократична България сме сътрудници ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР