Ивайло Мирчев от Да, България е арестуван и отведен от

...
Ивайло Мирчев от Да, България е арестуван и отведен от
Коментари Харесай

Сблъсъци в "Росенец", арестуван е Ивайло Мирчев от ДаБ

Ивайло Мирчев от " Да, България " е задържан и отведен от полицията, откакто протестиращите от " Да, България " се пробваха да пробият полицейския кордон.

Ситуацията ескалира и част от протестиращите съумяха да преминат през кордона. Все още огромна част от протестиращите не са позволени до плажа на Росенец.

Много хора се събраха в бургаския парк " Росенец ", предизвикани от самодейността на " Да, България " за всеобщо вървене на плаж.

Хиляди симпатизанти на Движение за права и свободи от цялата страна се струпаха на брега край първокласния парцел, който се свързва с почетния ръководител на партията Ахмед Доган.

На 500 метра от тях блокирани от полицейски кордон, са представители на партията " Да, България ", общински съветници от Бургас, група рокери и други участници в самодейността.

Напрежението нараства, събитията са динамични. С овации бяха посрещнати и представителите на " Да, България ", предвождани от Христо Иванов.

Има жандармеристи, които се пробват да предотвратят всеобщото вървене на плаж. Правят се провокации. В момента се оказва голям напън с старания жандармерията съумява да удържи протестиращите.

Кметът на Бургас Димитър Николов също е на място. Колоната е съвсем подготвена да се раздра. Целта на последователите на всеобщото вървене на плаж край имението на Ахмед Доган е да стигнат до симпатизантите на Ахмед Доган, които се намират на 100 метра от тях.

Натискът е доста огромен и евентуално веригата ще бъде прекратена макар големите старания, които се поставят тук на място. Има един човек на земята. Ситуацията е съвсем неконтролируема сега. На място идват и още подкрепления. Натискът е доста огромен. По всяка възможност кордонът от жандармеристи ще бъде пресечен.

От шест часа тази заран започнаха да идват рейсове и коли със симпатизанти на Движение за права и свободи от цялата страна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР