Ивайло Мирчев, народен представител от ПП-ДБ, Facebook. Заглавието е на

...
Ивайло Мирчев, народен представител от ПП-ДБ, Facebook. Заглавието е на
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Българската храброст би могла да изглежда така - д...

Ивайло Мирчев, депутат от ПП-ДБ, Фейсбук. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Българската смелост от предишното ни е задължаваща. И не стига единствено да я вадим на показ всяка година като завещан от предците медал. За да имаме право да се назоваваме нейни наследници, би трябвало да намерим днешното ѝ проявяване. Храбростта на днешна България не може да бъде единствено “на маса ” и не трябва да се трансформира в квартален бабаитлък. Онази смелост, за която приказвам, няма да я призовем с татуиран на прасеца Ботев. Нито с исторически паркове и паравоенни дружинки. Храбростта не е равна на ненавист против всичко, което е друго от нас и което може би просто не разбираме.

Храброст е да отстояваш свободата на страната си като че ли е твоята персонална независимост. Защото рано или късно те се оказват едно и също.

Преди дни и този акт е колкото неуместен, толкоз и индикативен за значимостта на Зеленски и за тежестта на времената, в които живеем. Да те търси Путин през днешния ден е еднакво на медал за смелост.

Седмици наред. Днешна Грузия, млада Грузия няма да допусне прокарването на параноични пропутинови закони и е подготвена да отбрани свободата си. Всеки от тези хора, които се изправят по площадите против оръдията със сълзотворен газ - ето ви го нагледния урок по смелост.

Храбростта има разнообразни измерения. Най-често обаче храбростта е деяние. Българската смелост би могла да наподобява по този начин:

—> да бъдем съответен съдружник в Европейски Съюз и НАТО, изключително по повод нашествието на Путин в Украйна;

—> да превъоръжим без отсрочване армията си със модерна техника, за смут на Митрофанова и компания, които се надяват вечно да си останем един музей на руското въоръжение;

—> да изберем бъдеще отвън кремълската орбита, когато избираме ръководството си - нищо че ни е писнало от рецесии и от избори;

—> да останем тук, макар безконечното прелъщение на Терминал 2 - да останем и да не оставяме страната си без хора, подготвени да защитят бъдещето ѝ, като че ли е тяхното лично бъдеще.

Честит Ден на храбростта и празник на Българската войска!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР