Ивайло Константинов е вицепрезидент, член на управителния съвет и председател

...
Ивайло Константинов е вицепрезидент, член на управителния съвет и председател
Коментари Харесай

Ивайло Константинов: Съвсем скоро финансовото състояние на федерацията ще е розово

Ивайло Константинов е вицепрезидент, член на управителния съвет и ръководител на финансовата комисия в Българската федерация по волейбол. Бизнесменът приказва за настоящите събития в централата пред формалния уебсайт.

- Отчетът на Българска федерация по волейбол беше оповестен. Доволен ли сте от постигнатото, господин Константинов?

- В тази комплицирана за света обстановка не може да се каже, че сме изцяло удовлетворени. Най-важното е, че направихме максимума. За страдание пандемията ни спря за много неща, които съм сигурен, че щяхме да сме създали.

- Президентът Любо Ганев сподели, че до лятото федерацията няма да има нито един лев обвързване. Ще се случи ли?

- Наблюдавайки финансовите доклади и моментната фотография при влизането в служба на господин Любо Ганев като президент и на нас като членове на управителния съвет, мога единствено да адмирирам дисциплината на екипа. Пожелавам да продължаваме в същия дух. Винаги съм изповядвал философията, че не ниските разноски, а високите доходи обезпечават верния развой. В тази посока благодаря на всички членове на управителния съвет, които поддържат тази линия. И оказват помощ за намирането на сътрудници. Ако продължаваме по този път, напълно скоро финансовото положение на федерацията ще е в действителност розово.

- Колко сътрудници намерихте?

- С това се занимават главно комисията по маркетинг и Любо Ганев. Важното е, че откритите сътрудници обезпечават на 100 % финансовия проект за 2021 година.

- По какъв метод успяхте да заздравите финансовото положение на федерацията?

- С измерване на целесъобразността на всеки разход. С налагане на изключителна финансова дисциплинираност. Плащат се пари за всяка нужда. Не съм осведомен в елементи, с цел да приказвам за съответните разноски и пера, само че са икономисани доста разноски, което води до позитив и в спортно-техническа позиция. За мен думата " разход " в спортна федерация не е определяща. По-важното е да осъществим дълга си и да създадем такива условия, че волейболът, който има съществени обичаи в България, да стане освен прелъстителен за децата. А да ги стимулира да порастват в развиването си. Надявам се да има сериозна конкуренция за място в националните тимове и това да докара до качествени резултати.

- Какво не успяхте да постигнете?

- В интерес на истината доста са нещата. Главната цел, която си поставихме, е да има ново лице на българския волейбол. Именно с тази задача се съгласих да вземам участие в управителния съвет. Искам да върнем волейболът там, където му е мястото. Да си спомним за годините, когато се цупехме на четвърто място в Европа и света.

- Предстоят две огромни семейства на България - на европейското за дами и на международното за младежи. Ще се оправим ли?

- Няма никакви аргументи да не се оправим. Работи се доста съществено по тази тематика. Има нужният потенциал. Всичко финансово е обезпечено. Няма място за оправдания. Разбира се, в би трябвало да следим епидемиологичната конюнктура в света. Тя към този момент не зависи от нас. Сигурен съм, че при организацията ще сме съвършени.

- Какво мислите за работата ви с Любо Ганев като президент?

- Много елементарно се работи с него. Аз одобрявам подобен вид взаимоотношения. Може и измежду нощ по телефона да се вземат решения. Така би трябвало да с случват нещата. Заради вируса наложително направихме 5-6 онлайн съвещания, които сигурно не са продуктивни, колкото тези онлайн. Но създадоха нужния резултат, с цел да се вземат навременни решения. Има какво още да желаеме като повишение на квалификацията на съдиите и усъвършенстване на шампионата. Особено вътрешното. Там сме длъжници на фенове и тимове. Но вървим в вярната тенденция и нека наклонността се резервира. Искам скоро да гледаме мачове, за които има недостиг на билети.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР