Ивайло Колев е български певец, чиято кариера стартира от първото

...
Ивайло Колев е български певец, чиято кариера стартира от първото
Коментари Харесай

Певецът Ивайло Колев пред в. "Шоу": Васил Найденов е костелив орех, ексцентричен и разсеян

Ивайло Колев е български артист, чиято кариера започва от първото музикално риалити у нас „ Star Academy ”. Роден е в Ямбол през 1978 година През 2006 и 2008 година се опитва в българската Евровизия. Живял е в няколко страни, има много издадени песни, даже дует с Васил Найденов. Ексклузивно за „ ШОУ “ той разкрива любопитни детайлности от креативния и персоналния си път. - Какво ви накара още веднъж да се завърнете на българската музикална сцена?
- Аз постоянно съм бил на българската музикална сцена, просто не във фокуса на медийното внимание, защото сега очевидно има по-интересни неща в България, по-интересни хора – татуирани, със странни прически и облекла. Аз си работя доста добре и съм си тук, работя по планове, върша песни, завоювах „ Бургас и морето “ преди две години, развъртвам артистична активност, вършим шоу спектакли, само че може би това не е най-интересното нещо за българската аудитория.

- Каква е идейната идея на новата ти ария?
- Идейната идея беше замислена като дует. Когато преговарях за правата на песента с Daniel Betancourt, аз желаех да поканя добре пееща певица, която ми харесва и сме в положителни връзки. Предложих на Десислава, която тогава правеше поръчки за поп кариера и работеше с румънски продуценти, само че след това тя очевидно не устоя на изкушението и се върна в „ Планета”, което на мен не ми беше добре като имидж. Следващата година желаех да издам песента като независим сингъл, само че имах забележки по аранжимента, предстоеше ми интервенция и се наложи да бъде отсрочен за тази година.


В изкушаваща компания

- През 2010 година издадохте дует с Васил Найденов. Откъде се познавате с него и по какъв начин се стигна до взаимната ви работа?
- С Васил Найденов се познаваме от „ Star Academy “, той беше изразил благосклонности към мен и след това след формата се виждахме по участия. Аз в никакъв случай не съм крил, че съм се учил от него и съм пял неговите песни. „ Моя е “ е мой сингъл още веднъж на Daniel Betancourt, който е номиниран два пъти за латино грами и е работил с Kike Santander, който е един от най-големите латиноамерикански продуценти. Kike Santander към този момент е отвън огромната игра, тъй като е възрастен, само че преди 15 години е продуцирал доста огромни звезди. Няма да укривам, че търсихме мощен реализатор като промоционален ход за да хванем публика, тъй като 5 години не бях в България и мъчно бих провокирал интерес. Предложих на Васил Найденов, той се съгласи и пристигна в Италия, с цел да запишем песента. Той е доста забавен, доста огромен перфекционист, изключително по време на саундчеци - желае всичко да се изпипва, покачва звук на екипа. Костелив орех е, само че в случай че искаш добър експерт, нещата стоят по този метод. В положителна нотка е много заплеснат и екстравагантен, само че това е в тази приятна светлина, а не като нещо дразнещо в характера му.

- От 2008 година насам обикаляте света и живеете в разнообразни страни – Италия, Чили и Бразилия. Не си ли намерихте най-сетне местенцето?
- Един актьор би трябвало да бъде човек на света, да пътува, да се наглася към разнообразни традиции, обществени среди, хора и компании. Местенцето ми е тук, доста обичам България и съм патриотично надъхан. Съпругата ми е от Украйна, само че аз доста обичам страната си и мисля, че тук би трябвало да работим, да я развиваме, да решаваме систематичния проблем, а не частния.
Впечатлих се от думите на Джоко Росич в едно негово изявление, в което споделя, че ние доста обичаме да вървим някъде на топличко и да се установим, до момента в който преминат зимата и студовете, и да се приберем единствено когато е топло и прелестно. По този метод не решаваме проблемите, а бягаме от тях. Ние не сме постигнали това в лична си страна, а отиваме да го използваме в непознатата - отиваме на готовото, на изметеното. Български майки са ни раждали, ние би трябвало да бъдем задължени към страната си и да я развиваме.

- Защо се разведохте с певицата Паула Павлова, която е много известна в Италия?
- Защото всеки ден хора се събират и разделят. Не съм първият, нито последният. С нея нямахме идентична визия за идващите няколко години. Аз доста я почитам като човек, тя има хубави качества, само че просто по този начин се случи. Хората минават на разнообразни плоскости на мислене и светоусещане, аз имах друга концепция за себе си, за живота си и в това няма нищо неприятно. Не споделям, че моят живот е по-правилен, а друг. Всичко е в границите на естественото, предходната година се видяхме на морето, срещнах я с моята брачна половинка, ходихме с компания в пиано бар и си прекарахме доста добре.


Ивайло и Клавдия в буйна целувка

- А какви мемоари таите от музикалното риалити „ Стар Академи “ и късия любовен романс, който преживяхте с Клавдия? Поддържате ли някакъв контакт?
- Съжалявам, че този формат не просъществува, съгласно мен беше най-хубав като концепция и капацитет. Имаше от всичко по малко и беше по-комплексен, при него не се виждаше единствено блестящата сцена, а и част от характера на артистите. Клавдия е огромен сладур, доста готино момиче е и е доста амбициозна. Занимава се с доста неща – има школа за танци, върви на участия, работи в пиано бар, оказва помощ в бизнеса на майка си и доста други неща, което е почтено за почитание. Не знам обаче по кое време ще откри време за семейство от толкоз задължения. Виждаме се понякога. Пожелавам й триумф, тя се бори доста, не й е елементарно. Според мен за дамите е по-трудно в шоубизнеса. България е дребен пазар, слънцето не може да огрее за всички - някои слънчогледи остават недокоснати от слънчевите лъчи.

- Бихте ли се съгласили да участвате още веднъж в някакво риалити? Какво ще извършите, в случай че ви дадат доста пари? Бихте ли правили секс пред камерите да вземем за пример?
- В риалити бих взел участие заради единствената причина, че за жалост това е най-силното оръжие за пиар. Не бих взел участие в вулгарен формат, който не дава добър образец на младото потомство. Бих взел участие и за малко пари, в случай че формата си заслужава. Ако по време на такова риалити се построи добър имидж, парите сами ще дойдат при теб, и назад – в случай че получиш доста пари, с цел да участваш, само че покажеш неприятен имидж, парите рано или късно ще си отидат от теб.

- Два пъти участвате в Евровизия, само че по този начин и не успяхте да се класирате. Харесват ли ви песните, които в последна сметка съставляват България на състезанието? Какво мислите за Кристиан Костов?
- Кристиан Костов е доста необичаен гений. След самия конкурс написах в моя фейсбук профил, че той е дете индиго, от новите деца на тази планета. Той има огромно бъдеще и се надявам да се резервира толкоз чист, колкото е сега. От бизнес позиция за него ще е добре да направи кариера и в Русия, тъй като там пазарът е огромен, само че пък за нас в България е по-добре да остане като реализатор тук, тъй като имаме потребност от такива актьори. Талантът е едно от нещата, значимо е какво се прави с него. Той има огромен продуцент, който, допускам, че се грижи добре за него. Евровизия е доста огромен, по едно и също време хулен и възхваляван конгрес, само че е страхотна сцена за актьори като нас. Тук звездите се изявяват клубно, даже на кръчмарско равнище, и би трябвало да използваме опцията надарени хора да показват България на огромни концерти. Аз съм взел участие няколко пъти в българския вид на Евровизия, само че тогава нямах задоволително добра ария. Не укривам, че бих се радвал някой ден да имам опцията да показва България на подобен конкурс.

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР