Ивайло Димитров, Адриана Михайлова и и Георги Янакиев, основатели на

...
Ивайло Димитров, Адриана Михайлова и и Георги Янакиев, основатели на
Коментари Харесай

Комуникации в градска среда

Ивайло Димитров, Адриана Михайлова и и Георги Янакиев, създатели на организацията Imp-act

© Цветелина Белутова Комуникации посредством развиване и възстановяване на градската среда. Това е в основата на работата на новата организация на българския пазар Imp-act. Екипът има за цел да обвързва разнообразни бизнеси, общини и институции с публично значими планове и начинания. Сред първите хрумвания на организацията е превръщането на столичната улица " Малко Търново " в музей на историята на София.

За града с обич

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Тримата създатели на Imp-act имат дълготраен опит в областта на корпоративните връзки, работейки за някои от най-големите организации на пазара. През последните пет години Адрияна Михайлова е ръководещ шеф на Ogilvy PR, част от информационната група на " Ogilvy Group Bulgaria ". Паралелно с работата й в организацията тя взе участие в разнообразни начинания, измежду които " Визия за София " и сдружението " Градски хрумвания и дизайн " (ГИД), което стои зад брандинг плана #SoSofia.

Именно за основаването #SoSofia Адрияна Михайлова си партнира с Ивайло Димитров и Георги Янакиев. В този интервал двамата към този момент имат насъбран опит в рекламите организации DDB (сега guts&brainsDDB) и NEXT-DC, основават лични студиа, само че ползата им към публично значими планове продължава. " Решихме да обединим досегашния ни опит и любовта ни към София, с цел да работим по лични хрумвания за възстановяване на средата ", споделя Михайлова пред " Капитал ". Така в края на 2019 година тримата слагат основите на организацията Imp-act, като собствеността е напълно на Адрияна Михайлова.

Градска връзка

Екипът цели самодейно да предлага планове за възстановяване на средата, посредством които разнообразни компании да се споделят пред публиката. Това могат да бъдат хрумвания за облагородяване на средата, софтуерни решения за интелигентен град и културни начинания. По думите на Адрияна Михайлова изгодите за бизнеса са създаване на имидж, реклама и необятно медийно отразяване. " Има наклонност младежите, които са бъдещата покупателна мощ, да влагат в марки, които се държат отговорно към средата ", добавя тя.

Imp-act се нарежда като информационна и консултантска организация, а главните услуги, които предлага, са позициониране на марки, основаване и ръководство на наличие и правене на информационни тактики. Освен тримата създатели в правенето на плановете се включват и разнообразни експерти подизпълнители, а за реализирането им организацията си партнира интензивно и със Столичната община. " Вярваме, че огромните компании имат потребност от нови и смислени хрумвания, които са покрай тяхната сфера на активност. Опитът ни и до момента демонстрира, че когато видят такава концепция, те ще я прегърнат и поддържат ", споделя Михайлова.

Агенцията към този момент е подписала дълготрайни контракти за обслужване с клиенти, измежду които строително-инвестиционната компания BLD, общинското сдружение " Софпроект ", инвеститорската компания Europroperty, работи по плана Hippocampus за незрящи ветроходци и други " В " Манастирски ливади " с BLD създадохме кучешки парк. Компанията направи подаяние за ремонта на столичната улица " Малко Търново " и на нас довериха по какъв начин да го споделяме. През пролетта ще осъществяваме и концепцията мястото да се трансформира в " Улица на времето ", споделя Михайлова.

Следващата цел на организацията е да взе участие в построяването на концепцията и връзката по обновяването на Халите. Основателите чакат в идните месеци екипът на организацията също да се разрасне, като по думите им макар предизвикването за намиране на фрагменти, когато зад плановете стои и идея, е доста по-лесно да привлекат хора.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР