Ивайло Боджаков спечели надпреварата при напредналите в Осмия вечерен турнир

...
Ивайло Боджаков спечели надпреварата при напредналите в Осмия вечерен турнир
Коментари Харесай

Боджаков поднесе голямата изненада на “Виа Тенис Стар”

Ивайло Боджаков завоюва конкуренцията при напредналите в Осмия вечерен шампионат „ Лото “ и сервира огромната изненада в Интерактив тенис. На финала във “Виа Тенис Стар” той победи Красимир Маринов с 2:1 сета (2:4, 4:1, 10:7) и отпразнува първата си купа при напредналите и първа купа за 2018 година.

С триумфа си Ивайло има късмет да се включи във Финалите на лигата ITL Finals 2018, които ще се играят от 10 до 20 декември и ще съберат осемте най-хубави тенисисти на Интерактив тенис. За да стане това обаче той би трябвало да стигне най-малко до край в Деветия вечерен шампионат „ Лото “, категория 500, който стартира на 26 ноември в Търговска колегия „ Раковски “.

Финалът във “Виа Тенис Стар” не стартира добре за Боджаков, който допускаше неточности и не откри противопоставяне на мощния форхенд на Красимир Маринов. Във втория сет Ивайло стабилизира ударите си и откри пролуки в играта на противника си. Връщаше топката повече на бехкенда му, движеше го по широчината на корта и използваше сечени удари. Така Ивайло завоюва втория сет и натрупа самочувствие. В тайбрека Боджаков завоюва 5 точки поред, успокои се и позволи спад в играта си. Маринов върна 4 следващи точки и сервираше за 6:5, само че Ивайло се върна в сета. Така след няколко разменени точки Боджаков завоюва тайбрека с 10:7 и победи в шампионата.

“Дълго време не имах вяра, че мога да се оправя при най-хубавите, а в тениса вярата в личните сили е доста значима, – сподели след успеха Боджаков. - Трябва да си уверен, че можеш да победиш тези момчета, които играят в действителност добре. Бях респектиран от тях, само че напоследък увереността ми се повиши. Забавното е, че по насила смених ракетата си. Играя с „ Уилсън “ от две години, само че във втория ми мач, против Камен Маздрашки, скъсах кордаж и извадих идната ракета – „ Хед “. С нея съм спечелил всичките си финали, само че не бях я употребявал от доста време. Не знаех по какъв начин ще тръгне играта, само че взех решение в случай че съумея да се задържа в мача с нея, да я употребявам до края на шампионата. Получи се и считам да я пренаплета и да разгадавам на нея. Досега не ми се беше случвало на шампионат да играя с ракета, към която не съм приспособен, само че се получи доста добре. Сега ще се съсредоточвам върху идващия вечерен шампионат при най-хубавите. Нивото е много високо, само че съм се записал с вярата да стигна до финала. Следващата година ще се опитам да подкрепям тази форма, а на тренировките да усъвършенствам ударите си. В лигата равнището се подвига непрекъснато и постоянно е доста забавно. Благодаря на съперника ми за правилната игра, на Ади Стателова, с която играя през последните месеци, и на Миро Василев, който има вяра в мен и ме поддържа, макар че загуби в трети кръг на турнира”, съобщи първенецът.

Надпреварите в Интерактив тенис не престават с Деветия вечерен шампионат „ Лото “, категории 125 и 250. Повече информация за лигата и за записването за шампионатите можете да намерите тук.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР