,,Ивайла Бакалова е търсила контакт с Мартин Божанов-Нотариуса и адвокат

...
,,Ивайла Бакалова е търсила контакт с Мартин Божанов-Нотариуса и адвокат
Коментари Харесай

Прокурор Кирилова: Бакалова е търсила контакт с Нотариуса, имаме запис от срещата

,,Ивайла Бакалова е търсила контакт с Мартин Божанов-Нотариуса и юрист Емил Писков, с цел да бъде освободен Веселин Денков от ареста, а не те с нея.``

Това съобщи ръководителят на градската прокуратура Илиана Кирилова преди комисията в Народното събрание, която ревизира активността на разстреляния през януари лобист в правосъдната власт. Той беше осветлен през юни 2021 година, когато Антикорупционния фонд излъчи кино лентата " Списък за бърз надзор ". В него Ивайла Бакалова записва диалозите си с Божанов и Писков, които желаят най-малко 100 хиляди евро, с цел да оказват помощ за освобождението на Денков.

" Разпитани са двама очевидци, в чийто дом е била срещата ", разгласи прокурор Кирилова и добави, че очевидците са декларирали, че Бакалова ги е потърсила.

,,Не познавали Божанов, само че имали контакт с Писков ", добави прокурорката.

Според нея това обръща нещата с следствието против Божанов.

" 24 часа " споделя, че очевидците са Ветко и Маринела Арабаджиеви. Кирилова отхвърли да уточни имената им. Двамата бяха и в листата с " клиенти " на Нотариуса, чиито имена участваха в отчета, получен от ген. Атанас Атанасов в Народното събрание и раздаден на депутатите. Срещу имената им беше записана сумата от 1 милион лв..

Те са подсъдими за данъчни закононарушения.

Прокуратурата има запис от срещата в дома на очевидците, в които се виждат и самите те. Във кино лентата на Антикорупционния фонд те не се виждат.

Според Кирилова в този момент би трябвало да се ревизира дали записите на неправителствената организация са манипулирани.

Припомняме ви, че на предишното съвещание на комисията в Народното събрание Кирилова не се яви, само че в този момент е пред депутатите дружно с апелативния прокурор Радослав Димов, следователят Ясен Тодоров и шефката на инспектората към Висш съдебен съвет Теодора Точкова.

Депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи отсъстват от съвещанието.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР