Иванов е осъден за убийството на пернишкия наркодилър Роберт Величков

...
Иванов е осъден за убийството на пернишкия наркодилър Роберт Величков
Коментари Харесай

Последна Информация: Тикнаха В Затвора Убиеца На Наркодилъра Роберт Величков

Иванов е наказан за убийството на пернишкия наркодилър Роберт Величков и за побой над неговия другар, оповестява " Трафик ".

Датата е 15 ноември 2017 година. Цветан и вуйчо му губят 2000 лв. в казино в Перник. Отиват в локалното заведение „ Малибу ”, където се засичат с 25-годишния Роберт и негов другар. Спречкават се, разменят си реплики и Цветан си потегля, дружно със своя родственик.

Роберт остава в заведението дружно със своя прител, с цел да си допият. През това време обаче Иванов се прибира до дома си, взима нелегално притежавано оръжие и се връща за разпра с Величков. Без пояснения Цветан стреля наколко пъти по Роберт.

Според аутопсията гибелен изстрел се оказва този в шията. 25-годишното момче издъхнало на място. Приятелят му тръгнал да бяга сред директните в региона на заведението, само че Цветан и вуйчо му го застигнали и пребили. Иванов беше обвинен незабавно след случилото се, защото имало очевидци на нападението. В непосредственост до заведението се намира денонощен павильон, а на стотина метра е и полицейският сектор. Четири дни след убийството Цветан беше разгласен за търсене с европейска заповед, защото стана ясно, че още на 15 ноември 2017г. е напуснал страната ни през Сърбия.

На 22 ноември същата година той беше арестуван откакто самичък се върна от Италия, където беше отпътувал при свои близки. На трети април тази година Окръжният съд в Перник реши - 11 години и 4 месеца затвор за Иванов. Цветан беше наказан и на 2 години затвор за закана за ликвидиране.

Освен лишаването от независимост, той би трябвало да заплати и 120 000 лева кръвнина на фамилията на Роберт. Както и още 15 хиляди на приятеля на убития. Първоначалната присъда беше 17 години, само че защото делото беше гледано по съкратената процедура, наказването понижа с една трета. Днес беше първото съвещание на втора инстанция в Апелативния софийски съд.

В залата се яви единствено един от бранителите на Иванов – юрист Елена Петрова. Тя пожела да отдръпна жалбата на клиента си против решението на Окръжния пернишки съд. Адвокатът на фамилията на Роберт беше безапелационен, че няма късмет Цветан да получи по-тежка присъда, в случай че се стигне до третата инстанция, по тази причина няма да апелира приключването на делото. Иванов е от Плевен, само че живеел в Пловдив без публична регистрация. Близките му го разказват като човек, който злоупотребявал с алкохола и бил нападателен. Освен това доста прочувствен и даже стигал до опит за самоубийство.

Жертвата – Робърт Величков пък бил прочут като пласьор на опиати в Перник. Преди трагичната нощ той имал две неоправдателни присъди – 10 месеца и година и два месеца. Излязъл от пандиза малко преди да бъде погубен. Величков беше спряган и за непосредствен до бандата на Валентин Кирилов-Пуйката, която се търсеше по съмнение за минимум 4 случая на взривени банкомати. В края на 2017 година беше проведена огромна акция на Министерство на вътрешните работи, в която участваха 250 души, следови кучета, дрони и хеликоптер, които по този начин и не съумя да заловят Пуйката и двамата му съучастници.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР