Иванка Тръмп започна да дава показания в сряда в процеса

...
Иванка Тръмп започна да дава показания в сряда в процеса
Коментари Харесай

Иванка Тръмп свидетелства в процес за гражданска измама в Ню Йорк, разглеждащ семеен бизнес

Иванка Тръмп стартира да дава показания в сряда в процеса за гражданска машинация, който обществено проверява фамилния бизнес на Тръмп, правейки тип, който тя се опита да предотврати.

По-голямата щерка на някогашния президент Доналд Тръмп, която е била във вътрешния му кръг както в бизнеса, по този начин и в политиката, приключва главната част от процеса. Баща й даде язвителни показания в понеделник, а братята й Ерик Тръмп и Доналд Тръмп младши свидетелстваха предходната седмица.

За разлика от тях, тя към този момент не е ответник по делото на основния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс. В него се твърди, че цената на активите на Доналд Тръмп е била лъжливо напомпана години наред върху финансови доклади, които са му помогнали да получи заеми и застраховки.

Процесът без правосъдни заседатели ще реши обвиняванията в интрига, застрахователна машинация и подправяне на бизнес записи - само че арбитър Артър Енгорон към този момент позволи основния иск на делото, като постанови, че Тръмп е взел участие в машинация. Това решение пристигна с разпореждания, които биха могли да лишат някогашния президент от надзора върху такива шатри като Тръмп Тауър, макар че апелативен съд му разрешава да продължи да управлява своите притежания, най-малко към този момент.

Джеймс, демократ, търси над 300 милиона $ неустойки и възбрана на Тръмп да прави бизнес в Ню Йорк.

Бившият президент и любимец на републиканците през 2024 година отхвърля всевъзможни нарушавания, както и другите обвинени. Той настоя в съда в понеделник, че финансовите му доклади мощно подценяват чистата му стойност, че всички несъответствия са незначителни, че отвод от отговорност го освобождава от отговорност и че „ този случай е срам “.

Иванка Тръмп беше изпълнителен вицепрезидент на фамилна организация Тръмп, преди да стане неплатен старши консултант в Белия дом на татко си. Подобно на братята си, които към момента са EVP на организацията на Тръмп, тя изповяда минимални знания за годишните финансови доклади на татко им.

„ Не знам съответно какво е било квалифицирано от негово име за него като персона, обособена и обособена от организацията и парцелите, върху които работех “, сподели тя по време на разпит под клетва за следствието, което в последна сметка докара до делото. Тя сподели, че не знае кой е изготвил изказванията или по какъв начин са формирани документите.

Като изпълнителен шеф на Trump Organization, Иванка Тръмп се е занимавала с обезпечаване на заем и лизинг за хотел във Вашингтон и финансиране на голф курорта Doral покрай Маями и хотел и апартаментен небостъргач в Чикаго, съгласно правосъдните документи.

С наближаването на встъпването в служба на татко й тя разгласи през януари 2017 година, че се отдръпва от работата си в Trump Organization. След престоя си в администрацията тя се реалокира във Флорида.

Апелативният съд я отхвърли като ответник по делото през юни, като сподели, че исковете против нея са прекомерно остарели.

Адвокатите й твърдяха, че не е трябвало да потвърждавам. Те споделиха, че страната просто се пробва да тормози фамилията, като я завлече в съда.

Офисът на основния прокурор твърди, че нейните показания биха били уместни, заявявайки, че тя е взела участие в някои събития, обсъждани в тази ситуация, и остава финансово и професионално обвързана с организацията Тръмп и нейните водачи. Компанията е купила застраховка за нея и нейния бизнес, ръководи домакинския й личен състав и сметки по кредитни карти, отдава жилището й чартърен и й заплаща правосъдни такси, съгласно правосъдните документи на щата.

Engoron и по-късно апелативен съд постановиха, че тя трябваше да свидетелства.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР