Иванка Тръмп се превърна в дипломатическото оръжие на Съединените американски

...
Иванка Тръмп се превърна в дипломатическото оръжие на Съединените американски
Коментари Харесай

Оръжието на САЩ срещу Северна Корея

Иванка Тръмп се трансформира в дипломатическото оръжие на Съединените американски щати против Северна Корея. Вашингтон прави опити да разоръжи нуклеарните упоритости на режима в Пхенян, а коз в ръцете на американската дипломация е красивата щерка на президента Доналд Тръмп – Иванка.

Тя беше отпред на американската делегация на Зимните олимпийски игри в Южна Корея, които се организираха на фона на увеличеното напрежение на Корейския полуостров. „ Гардиън “ написа, че Иванка Тръмп е лицето на „ меката “ дипломацията, която обаче приканва за оптимален напън над Ким Чен-ун.

Облечена в състезателен екип с американското знаме, Иванка Тръмп поддържаше американските спортисти, а също така организира срещи с първата дама на Южна Корея и външния министър. Дъщерята на американския президент провокира интереса на локалните медии, чиито камери от самото начало бяха ориентирани към нея.

„ Не можем да имаме по-добър избор или по-умен човек, който да показа нашата страна “, написа Доналд Тръмп в обществената мрежа Туитър. Американците обаче изпращат спорни сигнали както към Северна Корея, по този начин и към своите съдружници от Южна Корея. Съединени американски щати желаят по-твърд звук към режима на Ким Чен-ун, до момента в който в Сеул вършат опити за помиряване посредством разговор. Това може да докара до напрежение сред Съединени американски щати и Южна Корея.

Активният разговор е подложен под въпрос на фона на ултиматумите на американците, които желаят Северна Корея неотложно да се откаже от нуклеарните си упоритости. Напрежението на Корейския полуостров доближи рисково високи равнища след серията нуклеарни и ракетни тествания на Пхенян. Съединени американски щати даже заплаши страната с цялостно заличаване. Ще бъде ли решена рецесията, или ще продължат взаимните закани? Към момента отговорът не е еднопосочен.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР