Иванка Стефанова, майката на недохранените в Пловдив близнаци, подаде заявление,

...
Иванка Стефанова, майката на недохранените в Пловдив близнаци, подаде заявление,
Коментари Харесай

Ето каква е съдбата на близнаците, които оплака цяла България

Иванка Стефанова, майката на недохранените в Пловдив близнаци, подаде заявление, че е съгласна за децата ѝ да бъде подхваната мярка на протекция, т.е. децата ѝ ще бъдат настанени в приемно семейство или в ЦНСТ с здравна грижа, според от здравословното им положение при тяхното изписване. Това оповестиха от Дирекция „ Социално подкрепяне “ Пловдив.  Стефанова е подала заявление за прилагане на обществени услуги за повишение на родителския потенциал. Тя изявява своето предпочитание да поддържа контакт с децата си. В тази връзка тя ще бъде ориентирана към обществена услуга, където ще получи психическа, юридическа и обществена поддръжка.

Майката е съветвана да се записва в Бюрото по труда като Дирекция обществено подкрепяне ще се обърне към Община Пловдив и Бюрото по труда за подпомагане за намиране на работа.

От обществената дирекция считат, че децата са неглижирани, недохранвани, което е форма на принуждение, за което Стефанова не си дава сметка. Според нея, тя се е грижела добре за децата си с финансовия запас, с който е разполагала.

Проведен е диалог с бабата на близнаците-г-жа Брандийска, която е подала заявление за настаняване на децата при близки и родственици при нея. След направеното изследване от страна на обществените служащи излиза наяве, че към сегашния миг е неуместно настаняването на децата в фамилията на Брандийска. Бабата ще бъде компаньон на децата до изписването им като за това е дала експлицитното единодушие. Съгласие за това е дала и Иванка Стефанова.

БЛИЦ напомня, че предходната вечер върху главата на 3-годишното момченце падна гипсов орнамент и то е в болница със строшен череп и с заплаха за живота. Другото близначе-момиченце, е извънредно едва и недохранено, със синини по цялото тяло. Майката не се е грижила добре за тях, бащата работи в Германия. В момента и двете деца са в болница, тяхното тегло е доста малко и за тях ще бъдат положени особени грижи.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР