Иванка Стефанова, 38-годишната майка на близнаците, приети преди ден в

...
Иванка Стефанова, 38-годишната майка на близнаците, приети преди ден в
Коментари Харесай

Зловеща мистерия с Иванка - майката на недохранените близнаци, тя всеки ден пълнила торбите в супермаркет

Иванка Стефанова, 38-годишната майка на близнаците, признати преди ден в болница в Пловдив в тежко положение, не работила и живеела сама с децата, написа " Трафикнюз ".

Припомняме, че 3-годишният Стефан бе признат в болница със спукан череп и хематом, а лекарите са направили доста комплицирана животоспасяваща интервенция на детето, което продължава да е в сериозно положение. Сестричката му Габриела също е в болница. И двете деца са недохранени, тежат едвам по 9 кг макар възрастта си. Растежът им е занимателен, мускулите атрофирали, а отзивчивите им качества въобще липсват.

Майката отглеждала сама децата си, татко им е в чужбина от близо 2 години, а съседите не са виждали близнаците също от 2 години. Обяснението на майката за сериозното положение на децата е, че е лишена от средства, а бедността наложила ограничения и това е повода за недохраненото положение на близнаците.

Такъв претекст обаче е в цялостен контраст на думите на нейния комшия пианистът Димитър Димитров, който показа пред камерата на TrafficNews.bg, че всеки ден се разминава в близкия хипермаркет с Ивана, а тя постоянно е нарамила цялостни чанти.

" Аз пазаря за фамилията ни и всекидневно навестявам огромния търговски център наоколо, където се разминавам с нея, награбила нова чанта с хранителни запаси. Тя самата е закръглена ", показа мъжът и добави, че се поздравявал с Ивана и не би я определил като човек с отклонения.

" Може да е имала проблеми, само че не наподобява неуравовесена. Бих споделил, че положението на децата е резултат от неглижиране ", разсъждава мъжа. Той допусна, че бащата на децата, който работи в Германия, им изпраща пари. Докато бил при фамилията в България постоянно възниквали кавги, само че при въпроси от страна на домуващите в блока, Ивана отговаряла, че не е тяхна работа да се бъркат в естеството на свадите.

Майката бе пусната късно нощес от ареста, където беше арестувана по съмнения в домашно принуждение. Към момента обаче версията, която тя споделя за контузията на Стефан, а точно че над креватчето на детето е имало гипсов орнамент, който се стоварил върху главичката му, се оказва водеща. Социални чиновници тази заран са посетили дома на Иванка и най-вероятно ще бъдат подхванати дейности по краткотрайно изкарване на децата от вкъщи им. Издирват се родственици и близки на дамата, при които Стефан и Габриела могат да бъдат настанени.

Оказва се, че самата Иванка е осиновена, когато е била на няколко дни. Тя е отгледана от татко си Стефан, само че съседи описват, че прекомерно доста ѝ било угаждано и това направило дамата несамостоятелна и разлигавена.

Припомняме, че злощастната неделя вечер, Иванка сама е подала сигнала за случая и е извикала екип на незабавна здравна помощ. Тя отхвърля да е упражнявала принуждение върху децата си, само че никой не може да си изясни по какъв начин е допустимо да не е полагала обикновени грижи за тях.

Под управлението на Районна прокуратура – Пловдив не престават дейните процесуално-следствени дейности, полицейски огледи потвърждават, че има паднал орнамент, както твърди дамата. Предстои обществените да вземат публично мнение по случая.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР