Иванка Иванова - Лъвицата хвърли шокиращо бомбата на галавечерта "Боксов

...
Иванка Иванова - Лъвицата хвърли шокиращо бомбата на галавечерта "Боксов
Коментари Харесай

Лъвицата шокира Памела, а треньорът на Треан я изненада с предложение за сватба

Иванка Иванова - Лъвицата хвърли шокиращо бомбата на галавечерта "Боксов конфликт 2 " във Велико Търново. Пред 600 фенове в Двореца на културата и спорта "Васил Левски " тя победи по точки в 10-рундова среща Памела Треан и стана шампионка на България в категория петел (53,5 кг).

Това беше едвам 3-ата победа за 32-годишната ветеранка, която има 11 загуби и 2 равни. С триумфа Лъвицата влезе в историята като първата жена шампионка на България.

Срещата сред биткаджийките стартира доста атрактивно. Иванка Иванова беше съпроводена от гимнастички, а Треан от национална певица, барабан и кабагайда.

Срещата беше извънредно оспорвана. Към шестия рунд двамата треньори едвам не е сбиха. Наставникът на Треан - Самир Хотич скочи на противниковия щаб, отпред с бившя професионален боксьор Захари Мутафчиев. За благополучие мелето беше удържано. Момичетата се хвърлиха до последната секунда, само че след финалния гонг реферът подвигна ръката на Иванка Иванова.

"Срещата беше доста вълнуваща. Доста високо движение, непрекъснати замени, които донесоха и доста адреналин на почитателите. В изявлението след дуела Памела сподели, че не е чувствала да е изгубила и даже съгласно нея е спечелила всеки рунд. Сметките сред двете не са уредени. Памела има цялостното право да изиска мач реванш, с цел да отмъсти за изненадващата загуба, която беше първа в нейната кариера след 9 победи (5 с нокаут) ", описа промоутърът Васко Алексеев.

Шоуто продължи и след мача. Треньорът и управител на Памела - Самир Хотич взе микрофона и дръпна трогателна тирада. След това той предложи брак на кръга и сложи годежен пръстен на ръката на Треан. Боксьорката се зарадва и незабавно не помни за първото проваляне в своята кариера. Публиката дълго време аплодираше сантименталния жест.

"Много съм удовлетворена от успеха - сподели Иванка Иванова. - Радвам се, че се доказх. В началото беше по-лесно, само че след седмия рунд се изморих. Няма по какъв начин Памела да е спечелила всеки рунд. Хората видяха какво се случи. Има голяма разлика във външния тип след мача. На мен нищо ми няма. Готова съм да й дам реванш. Нека да мине малко време и може да го създадем в Гълъбово. "

В другия главен мач Здравко Попов записа осма победа (5 с нокаут) в своята профи кариера против един еднакъв. Той надигра гръка Панагиотис Мацагкос в шест рунда. Българинът действаше със солидни контраатаки. Той съвсем не разреши да бъде ударен през целия мач. Оказа се, че през последните няколко дни великотърновецът е бил повален от вирус, само че е решил да излезе на кръга, с цел да не разочарова почитателите. Затова той е бил много по-предпазлив и въздържан от нормално.

"Получи се неповторима галавечер. Надмина упованията. Всички останаха удовлетворени. Имаше и още много атрактивни борби в подгряващите мачове ", добави Васко Алексеев.

Цветозар Илиев - Цеци и Иван Николов - Вакича откриха борбата с доста тежки крошета и замени. Публиката се хвана за главата и се чудеше по какъв начин е допустимо двамата да останат на крайници. След четири рунда в лека-тежка категория Илиев победи със съдийско решение.

Веселин Марков - Професора размаза Георги Илиев - Бръснаря за два рунда. Другият великотърновец на шоуто Константин Александров - Руснака се оправи безапелационно по точки с Емил Емилов. Борислав Занков - Боби Бокса нямаше проблеми против Таяр Мехмед Султата и също записа триумф със съдийско решение.

Най-бързо завърши своя мач Григор Саруханян. Гришата нокаутира в първия рунд Валентин Стойчев - Мастиката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР