Иванка Иванова - Лъвицата хвърли шокиращо бомбата на галавечерта Боксов

...
Иванка Иванова - Лъвицата хвърли шокиращо бомбата на галавечерта Боксов
Коментари Харесай

Лъвицата шокира Памела, а треньорът на Треан я изненада с предложение за сватба!

Иванка Иванова - Лъвицата хвърли шокиращо бомбата на галавечерта " Боксов конфликт 2 " във Велико Търново. Пред 600 фенове в Двореца на културата и спорта " Васил Левски " тя победи по точки в 10-рундова среща Памела Треан и стана шампионка на България в категория петел (53,5 кг).
Това беше едвам 3-ата победа за 32-годишната ветеранка, която има 11 загуби и 2 равни. С триумфа Лъвицата влезе в историята като първата жена шампионка на България.
Срещата сред биткаджийките стартира доста атрактивно. Иванка Иванова беше съпроводена от гимнастички, а Треан от национална певица, барабан и кабагайда.
Срещата беше извънредно оспорвана. Към шестия рунд двамата треньори едвам не е сбиха. Наставникът на Треан - Самир Хотич скочи на противниковия щаб, отпред с бившя професионален боксьор Захари Мутафчиев. За благополучие мелето беше удържано. Момичетата се хвърлиха до последната секунда, само че след финалния гонг реферът подвигна ръката на Памела Треан.
" Срещата беше доста вълнуваща. Доста високо движение, непрекъснати замени, които донесоха и доста адреналин на почитателите. В изявлението след дуела Памела сподели, че не е чувствала да е изгубила и даже съгласно нея е спечелила всеки рунд. Сметките сред двете не са уредени. Памела има цялостното право да изиска мач реванш, с цел да отмъсти за изненадващата загуба, която беше първа в нейната кариера след 9 победи (5 с нокаут) ", описа промоутърът Васко Алексеев.
Шоуто продължи и след мача. Треньорът и управител на Памела - Самир Хотич взе микрофона и дръпна трогателна тирада. След това той предложи брак на кръга и сложи годежен пръстен на ръката на Треан. Боксьорката се зарадва и незабавно не помни за първото проваляне в своята кариера. Публиката дълго време аплодираше сантименталния жест.
" Много съм удовлетворена от успеха - сподели Иванка Иванова. - Радвам се, че се доказх. В началото беше по-лесно, само че след седмия рунд се изморих. Няма по какъв начин Памела да е спечелила всеки рунд. Хората видяха какво се случи. Има голяма разлика във външния тип след мача. На мен нищо ми няма. Готова съм да й дам реванш. Нека да мине малко време и може да го създадем в Гълъбово. "
В другия главен мач Здравко Попов записа осма победа (5 с нокаут) в своята профи кариера против един еднакъв. Той надигра гръка Панагиотис Мацагкос в шест рунда. Българинът действаше със солидни контраатаки. Той съвсем не разреши да бъде ударен през целия мач. Оказа се, че през последните няколко дни великотърновецът е бил повален от вирус, само че е решил да излезе на кръга, с цел да не разочарова почитателите. Затова той е бил много по-предпазлив и въздържан от нормално.
" Получи се неповторима галавечер. Надмина упованията. Всички останаха удовлетворени. Имаше и още много атрактивни борби в подгряващите мачове ", добави Васко Алексеев.
Цветозар Илиев - Цеци и Иван Николов - Вакича откриха борбата с доста тежки крошета и замени. Публиката се хвана за главата и се чудеше по какъв начин е допустимо двамата да останат на крайници. След четири рунда в лека-тежка категория Илиев победи със съдийско решение.
Веселин Марков - Професора размаза Георги Илиев - Бръснаря за два рунда. Другият великотърновец на шоуто Константин Александров - Руснака се оправи безапелационно по точки с Емил Емилов. Борислав Занков - Боби Бокса нямаше проблеми против Таяр Мехмед Султата и също записа триумф със съдийско решение.
Най-бързо завърши своя мач Григор Саруханян. Гришата нокаутира в първия рунд Валентин Стойчев - Мастиката.

Снимки: Генчо Петков
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР