Иване, помириши душата си!“ В.В. ЖириновскиДнес отношенията между Русия и

...
Иване, помириши душата си!“ В.В. ЖириновскиДнес отношенията между Русия и
Коментари Харесай

Обявиха ни война, в която бившите ни партньори водят боеве без правила! Гърция е страната на ненаучените уроци

„ Иване, помириши душата си! “
В.В. Жириновски

Днес връзките сред Русия и Гърция паднаха до такова равнище, че остава единствено отзоваването на посланиците и цялостно спиране на връзките. Това обаче към този момент се случва: изключителният и пълномощен дипломат на Руската федерация в Атина Андрей Маслов сподели: „ Гръцките управляващи са спрели всички контакти както с посолството, по този начин и с генералното консулство “.

По мнението на дипломата, който работи в Атина от юли 2014 година, „ Гърция е престанала да бъде страната, удобна за превозване на лятна почивка тук. След 24 февруари вълната от русофобия в медиите не отслабва и се подклажда от политическото управление на страната. Буквално всеки ден чуваме антируски изказвания и всичко това основава неподходяща атмосфера.

Още през март съветското външно министерство притегли вниманието към „ невижданата осведомителна акция за дискредитиране на съветската политика “. Въпреки това в Атина това изказване беше наречено „ недопустимо, защото гръцката политика се основава на цялостно ценене на интернационалното право и отразяване на истината въз основа на доказани и неоспорими обстоятелства “.

В изказване гръцкото външно министерство добави: „ Осъждаме всеки опит, от какъвто и да е източник, за разпространяване на подправени вести и дезинформация, ориентирани към заблуждение на публичното мнение “.

На 12 юни съветското външно министерство публично назова Гърция страна, рискова за руснаците. В изказването се споделя: „ Имаше случаи на побой, в това число и на деца, след нападенията от време на време се постановяваше хоспитализация на жертвите.

Гръцките банки постоянно свободно поясняват противозаконните ограничаващи ограничения, въведени от Европейския съюз, блокират сметките на руснаци единствено на национална основа. Фактите на дискриминация и експанзия се изясняват с " продължаващата антируска изразителност от страна на гръцките публични лица и разпространяването на дезинформация за събитията в Украйна в локалните медии ".

На 27 юни посланикът на Република Гърция Е. Насика беше извикан в съветското външно министерство, което изрази мощен митинг по отношение на конфронтационния курс на гръцките управляващи, в това число доставката на оръжия и военно съоръжение на режима в Киев. В отговор на експулсирането на 12 съветски дипломати през април осем гръцки дипломатически чиновници бяха оповестени за личност нон грата. Специално се акцентира, че става дума за директните последствия от недружелюбни дейности, инициирани от гръцките управляващи и че „ при положение, че антируската политика продължи, [ние] си резервираме правото да отговорим “. И тук пораждат въпросите.

Дипломатът А. Маслов се опита да смекчи обстановката: „ Що се отнася до сигурността, не бих споделил, че заканите са доста огромни за съветските жители. И те не идват от гърците, а от националистически настроените украинци – както непрекъснато живеещите в тази страна, по този начин и така наречен бежанци. Нашите жители би трябвало да бъдат нащрек: да останат бдителни, внимателни, защото в този момент в Гърция има много украинци - националисти.

В изказването на съветското външно министерство се отбелязва също, че дипломатическата задача в Гърция всекидневно получава тъжби от руснаци заради нарушавания на техните законни права и ползи, само че заради намаляването на броя на личния състав, „ възможноста за консулска помощ е съществено лимитирана “ и „ формалните претенции постоянно остават без отговор “.

След началото на специфичната интервенция в Украйна Гърция не просто се причисли към глобите на Европейски Съюз против Русия – тя се стреми да „ излезе на напред във времето “. Още при започване на март два военнотранспортни С-130 бяха изпратени в Полша с товар от стрелково оръжие, патрони и РПГ за по-нататъшно предаване на въоръжените сили на Украйна.

На 8 май К. Мицотакис прикани за по-строги наказания против Москва: „ Западният свят би трябвало да вкара такива проведени наказания, които в действителност ще ударят Русия. “ Гръцкият министър председател акцентира, че поддържа увеличението на доставките на оръжия за Украйна: от гръцките въоръжени сили се възнамерява да бъдат трансферирани повече от 100 и двадесет БМП-1 (с вярата да получат БМП Marder от Германия в замяна), шестдесет ПЗРК FIM-92 Stinger, двадесет хиляди щурмови пушки AK-47 и стотици хиляди 7,62 мм патрони.

Погрешно е обаче сегашните офанзиви на гръцкото управление да се изясняват със събитията в Украйна. Това е продължение на курса, който не зависи от това кой заема най-високите постове в Атина: те следват инструкциите на Вашингтон и Брюксел, демонстрирайки сръчност и старание.

На 27 март 2002 година тогавашният гръцки министър председател Константинос Симитис разгласи, че неговото държавно управление поддържа разширението на НАТО на Изток и има вяра, че всички демократични страни в Европа би трябвало, колкото по-скоро, толкоз по-добре, да станат членове на Северноатлантическия алианс. Разбира се, участието в НАТО и Европейски Съюз постанова избрани отговорности, само че в желанието си да служат на Запада гръцките управляващи с антируските си дейности подценяват освен историческата памет, само че и обикновените правила за благовъзпитание.

През март предходната година в публикацията „ Гърция загуби крайбрежията си “ към този момент писах за това какъв брой разнообразни са думите и делата на гръцките управляващи във връзка с Русия, страната, с помощта на която Гърция остана на политическата карта на света.

Оттогава обстановката се промени, въпреки и единствено към по-лошо. Достатъчно е да си напомним по какъв начин в Атина беше признат съветският министър председател, който дойде там на посещаване във връзка честването на 200-годишнината от „ началото на освободителната гражданска война “.

М. Мишустин след среща с гръцкия си сътрудник сподели: „ Споразуменията са на дневен ред в основни области като туризъм, опазване на здравето, връзки, осведомителни технологии. Нашите диалози демонстрираха общото отношение към всестранното развиване на връзките сред Русия и Гърция. Ще създадем това на модерна новаторска основа, като вземем поради историческия опит и откровената благосклонност на нашите нации един към различен.” Руските медии не пропуснаха да упоменат, че 2021 година беше тържествено оповестена за Година на руско-гръцката история.

Визави-то на Мишустин разгласи желанието си да развива икономическо съдействие и да обезпечи потока от съветски туристи към Елада, след което съобщи: „ Гърция е член на Европейския съюз и НАТО, което дефинира и основите на външната политика на нашата страна. В същото време ние признаваме в лицето на Русия значим съставен елемент от европейската архитектура за сигурност, която без подозрение би трябвало да се основава на връзки на съдействие, а не на конфронтация.

В същия ден К. Мицотакис отпътува за о. Крит за празнуване на националния празник на борда на USS Дуайт Айзенхауер. Говорейки пред американски моряци, той съобщи: „ Докато честваме 200-годишнината от началото на Гръцката гражданска война, ние мислим за връзките, които ни сплотяват със Съединените щати... Военното съдействие сред Съединени американски щати и Гърция е на извънредно високо равнище.

Показателно е, че съветската фрегата " Адмирал Касатонов ", която дойде по покана на гръцката страна за присъединяване в тържествата, не беше посетена от никой от високопоставените локални чиновници.

За да подслади хапчето, кметът на Атина Костас Бакоянис връчи на ръководителя на съветското държавно управление възпоменателен орден. М. Мишустин беше поканен и на банкет, проведен от президента на страната в чест на пристигналите на тържеството посетители от Русия, Франция и Англия. Госпожа президентът Катерина Сакеларопулу не приказва за приноса на Русия (решителен принос!) за освобождението на Елада. Тя се ограничи с това, че преди 200 години „ се образува филантропска съвест “, която бележи освобождението на Гърция като „ огромно геополитическо и държавно събитие “.

Тоест не съветските победи във войните с Турция, в това число съкрушителното проваляне на турско-египетската ескадра в борбата при Наварин, а „ филантропската съвест “ обезпечи запазването на гръцкия народ като нация!

Сервилността на Атина към Съединени американски щати се основава на подправената визия, че американците ще ги спасят от неизбежен срам при положение на сериозен въоръжен конфликт с Турция. Гръцко-турските връзки в никакъв случай не са били безоблачни, само че единствено се утежняват и утежняват през последните години. Нещата постепенно, само че несъмнено се движат към война.

Неслучайно в средата на май 2022 година Гърция и Съединени американски щати подписаха ново съглашение за съдействие в региона на сигурността, съгласно което броят на американските военни бази в Гърция ще се усили от четири на осем. Освен това американското военно наличие би трябвало да стане безсрочно.

Въпреки това за Съединени американски щати и НАТО Турция е доста по-ценен член на алианса от Гърция. Америка по тези въпроси постоянно демонстрира извънреден прагматизъм и при положение на гръко-турска война ще се опита да остане настрана, призовавайки страните към разговор. Напълно изключено е американските въоръжени сили, ситуирани на гръцка територия, да се бият с турската войска.

В края на май турският президент направи редица доста остри изказвания във връзка с Атина. И по този начин, след визитата на М. Мицотакис във Вашингтон, което последва малко след срещата с турския водач, Р. Ердоган разгласи: „ Ние се съгласихме, че трети страни не би трябвало да вземат участие в нашите договаряния. След това Мицотакис прикани Съединени американски щати да не продават F-16 на Турция. Във всеки случай Съединени американски щати няма да вземат решения въз основа на неговото изказване, само че по-късно за мен към този момент няма никой на име Мицотакис.

На среща на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Ердоган даде обещание повече да не води двустранни договаряния с Гърция, като разгласи повреждане на съглашението за стратегически съвет на най-високо равнище. „ Не се учите от историята? Не се опитвайте да танцувате с Турция, другояче ще се уморите и ще останете на пътя. Ние не сме на същия път с тази Гърция “, сподели Президентът.

Той призна за неточност решението на Анкара да поддържа възобновяване на пълноправното участие на Гърция в НАТО през 1980 година (през 1974 година тази страна се отдръпна от военната организация на НАТО в символ на митинг против позицията на съдружниците в събитията в Кипър).

И още нещо: през май 2019 година ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призна, че Гърция е станала член на Европейския съюз през 2001 година посредством машинация – Атина съзнателно е предоставила подправени документи за положението на стопанската система. Днес дългът на Гърция към водещите страни от Европейски Съюз надвишава 400 милиарда евро.

Връщайки се към тематиката за връзките с Русия, би трябвало да се означи, че казусът е доста по-широк. Обявиха ни война, в която тогавашните ни сътрудници водят боеве без правила. Това, което управляващите на Полша, България, Гърция, Литва и редица други страни си разрешават, е надхвърлило надалеч от допустимите граници.

Заместник-председателят на Асоциацията на съветските дипломати Андрей Бакланов непосредствено назовава обстановката неприемлива. Той искрено очерта аргументите - ние самите сме значително отговорни: „ Дълго време – не година, пет или 10 – демонстрирахме изцяло неоправдана скрупулезност и несъразмерна еластичност в връзките с тези страни. И на избран стадий те стигнаха до заключението, че може да не се церемоните с Русия. Спомнете си единствено офанзивата против нашия дипломат във Варшава. И още веднъж реакцията ни беше доста сдържана. Ние, като велика мощ, като суперсила, би трябвало да реагираме остро, в противоположен случай те ще разхлабят още повече хватката си и ще стартират да минават към директни офанзиви. Тези хора схващат единствено от корав език.” Както споделят хората, те изцяло изгубиха боязън.

...Междувременно К. Мицотакис упрекна Русия, че предходната година е нараснала четирикратно цената на тока в Гърция...

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР