Иванчева и Петрова, както и техните адвокати, поискаха отвод на

...
Иванчева и Петрова, както и техните адвокати, поискаха отвод на
Коментари Харесай

Иванчева и Петрова поискаха отвод на съдебния състав по делото им

Иванчева и Петрова, както и техните юристи, желаеха отказ на ръководителя на правосъдния състав Георги Ушев. Те са уверени, че този състав няма да прегледа възражението им против постановената им на първа инстанция присъда почтено и независимо.
В изявлението си пред съда Петрова сподели, че арбитър Георги Ушев е въздействал и е давал инструкции на арбитър Иво Хинов, който постанови неоправдателната присъда.


Заместничката на Иванчева уточни, че са й отнети също по този начин и конституционни права, защото не е била пускана за присъединяване в диспути и телевизионни излъчвания във връзка предизборната акция .
Тя акцентира още, че е била неравноправно третирана по отношение на Иванчева, като съдът е разрешил на някогашния кмет да събира подписи за предизборната си акция в разстояние на три дни, а на нея - единствено на един.

Апелативният профилиран углавен съд гледа постановената присъда от Специализирания съд на отстранения кмет на регион " Младост " Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и някогашния кмет на региона Петко Дюлгеров, които бяха наказани през април за пожелан, само че неполучен рушвет.
На първа инстанция Иванчева получи 20 години затвор. Биляна Петрова беше наказана на 15 години отнемане на независимост, а Петко Дюлгеров като медиатор - на 12 години затвор.

Десислава Иванчева поддържа изказаната позиция от Петрова и изиска отказ както на съдията, по този начин и на цялата Специализирана прокуратура.
Единствено някогашният кмет на региона - Петко Дюлгеров, сподели, че остава в ръцете на съда да реши дали правосъдният състав да си направи отказ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР